Rate this post
 • Weer een glanzende vacht en stralende ogen
  Rate this post

  Je wilt het beste voor je huisdier, maar ondanks al je goede zorgen lijkt je hond of kat soms niet goed in zijn vel te zitten. Een domme, stugge vacht of klachten van het maagdarmstelsel. Jeuk, een droge huid en ogen die niet meer dat sprankelende hebben als voorheen. De oorzaak zou je wel eens in de voeding kunnen zoeken. Meer dan 65 procent van de klachten waarvoor honden en katten op het spreekuur van dierenarts komen, is het gevolg van een ­voedselintolerantie.

  Enna, de Heidewachtel van Monique Franke, had een doffe, stugge vacht en regelmatig last van diarree. ‘Ik was ten einde raad en heb allerlei andere producten geprobeerd’, vertelt Monique. ‘Niets hielp. Daarom ben ik naar Brokkensuper, de specialist in hypoallergene honden- en kattenvoeding. Eerst was ik bang dat ze de knabbels niet zou lusten, maar Enna is er dol op. Al na een paar weken werd haar vacht glanzend en staan haar ogen heel helder. Mensen op straat vragen of dit wel mijn hond is, want je herkent haar niet terug. Zelf let ik ook op wat ik binnen krijg, waarom zou ik dan mijn hond geen goede voeding geven?’ Corine Bezemer aait haar beste vriend Ober over zijn vacht. ‘Ober had veel last van hotspot, een veelvoorkomende huidaandoening bij Berner Sennenhonden. De huid van Ober zag er vreselijk uit en was helemaal kapotgebeten. Toen ik zijn voeding verving door brokken van Brokkensuper is het probleemgebied helemaal opgeknapt. Ik ben verliefd op zijn mooie vacht.’

  Voeding voor het welzijn van het dier
  ‘De resultaten van onze voeding zijn baanbrekend’, stelt Albert Captein van Brokkensuper.’ Wij verkopen Italiaanse dierenvoeding die verder nergens anders in Nederland verkrijgbaar is. Zo worden alleen zuivere ingrediënten gebruikt in de vorm van écht vlees, vis, aardappel, ananas, appels, gojibessen, broccoli en natuurlijke oliën. Al onze producten zijn gemaakt voor het welzijn van het dier. Ze zijn vrij van synthetische toevoegingen en bovendien dierproefvrij. De krokante brokken houden de urinewegen en de blaas schoon’, vertelt Albert. ‘Doordat er verschillende smaken zijn, blijft het voor het dier ook afwisselend, als mens eet je ook niet altijd hetzelfde. Zo is er keuze uit eend, konijn, lam, vegetarisch en vis. Honden- en kattenbezitters weten vaak niet dat de meest verkochte honden- en kattenvoeding gemaakt wordt met dierlijke en plantaardige bijproducten.
  De laatste jaren zijn mensen er meer van doordrongen dat gezondheid en goede voeding aan elkaar gelinkt zijn. Brokkensuper past helemaal bij deze levenswijze’, vindt Captein. ‘Kijk, als je de klachten van je huisdier ziet verminderen of verdwijnen dan is die verbetering het bewijs van de kwaliteit van de voeding. En een pluspunt is dat Brokkensuper rechtstreeks inkoopt van de fabriek. Daardoor kan Brokkensuper scherpe prijzen aanbieden.’

  Proeverijtje
  Om te weten welke favoriete smaak jouw hond of kat het lekkerst vindt, zijn er speciale proeverijtjes om te testen. Dus haal (gratis) een proeverijtje in de winkel en neem gezellig je hond mee. Niet alleen honden zijn tevreden over hun voeding, ook kattenbaasjes hebben de weg naar Brokkensuper gevonden. Antoinette de la Rie heeft thuis een aantal langharige en kortharige katten. ‘Ik gebruikte altijd Royal Canin, tot de katten last kregen van blaasgruis. De poezen werden kaal, kregen klachten als diarree en braken. Na veel andere merken kwamen we terecht bij Brokkensuper. Sinds we de voeding van Brokkensuper gebruiken, zijn al onze poezen in prima conditie, vooral de Europese korthaar die er slecht aan toe was. De kat is helemaal opgeknapt, zijn vacht is nu veel mooier en hij is zo levendig als wat.
  Als fervent kattenliefhebster vind ik het belangrijk om mijn beesten niets kunstmatigs te geven. Zelf voel ik mij ook beter als ik gezond eet. Stel dat ik elke dag kroketten zou eten, dan zou mijn gezondheid ook slechter worden. De grootverpakkingen zijn bovendien ook nog eens stukken voordeliger in aanschaf dan ons vorige merk.’ Op de website van Brokkensuper staan alle soorten voeding voor zowel oude als jonge dieren. Voor kleinere hoeveelheden zijn er in de winkel handige emmertjes verkrijgbaar van 4 kilo. Verder zijn er reviews te vinden van tevreden klanten. Eén ervan is de reactie van Marco Tepper waarin hij laat weten voor zijn ‘beesies’ geen ander voer meer te willen. Zijn Zwitserse herder met zijn voorheen gevoelige maag en slecht etende oude kat genieten dagelijks van de brokken van Brokkensuper.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply