Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer een mooie, gladde huid
  Rate this post

  Jouw ooit zo mooie en gladde huid lijkt voorgoed verdwenen. Wanneer jij jezelf kritisch in de spiegel bekijkt, zie je ‘ineens’ dat er bepaalde lijntjes in je huid gekerfd lijken te zijn. Hoe je ook met je gezicht trekt en beweegt, ze verdwijnen niet meer. Vooral de kraaienpootjes rond je ogen, die voorhoofdsrimpel en de fronsrimpel tussen je wenkbrauwen lijken niet meer weg te gaan.

  Dergelijke rimpels en lijntjes zijn veroorzaakt door de spiertjes in je gezicht. Die zijn continu in beweging. Ga maar eens na hoe vaak je met je ogen knijpt, doordat je bijvoorbeeld tegen de zon inkijkt of lacht. En dan je wenkbrauwen: je fronst ze of je trekt ze op. Ze zijn bepalend voor de mimiek in je gezicht. Zodra die spiertjes aanspannen, beweegt je huid uiteraard mee en vaak steeds op dezelfde manier. Doordat je huid bij het ouder worden steeds minder collageen en elastine aanmaakt, de stofjes die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van je huid, ontstaan er fijne lijntjes waar je huid steeds samentrekt. En die fijne lijntjes worden op den duur rimpels.

  Dynamische rimpels
  Rimpels in je gezicht die zijn ontstaan door een hoge spieractiviteit, worden ook wel dynamische rimpels genoemd. Deze zijn zeer goed te behandelen met Botox®. Cosmetisch arts Kamran Firdausi legt uit wat Botox® precies doet: ‘Botox® is eigenlijk een merknaam. Het is een afkorting van botulinetoxine A, een eiwit dat de prikkeloverdracht van zenuw naar spier blokkeert. Door de spier in te spuiten met Botox® ontspant deze, waardoor de vlak daarboven gelegen huid eveneens ontspant en de rimpels verdwijnen. Wanneer de rimpel erg diep is, kunnen we deze eventueel nog opvullen met een filler. Het resultaat blijft drie tot zes maanden zichtbaar. Door een dergelijke behandeling regelmatig te ondergaan, kan het effect langer aanhouden. Voorafgaand aan de behandeling vindt overigens altijd een intakegesprek plaats om jouw wensen en verwachtingen te inventariseren en je gezondheid, eventueel medicijngebruik en informatie omtrent de ingreep te bespreken. Je kunt van mij een eerlijk advies verwachten. Ik ga ook altijd voor een natuurlijk resultaat. Het mooiste is als anderen vinden dat je er beter uitziet, zonder dat ze kunnen zien dat je iets aan je gezicht hebt laten doen.’

  Medische redenen
  In de meeste gevallen wordt een behandeling met Botox® om cosmetische redenen ondergaan, maar er kan ook een medische noodzaak zijn. ‘Het kan een effectieve manier zijn om migraine te behandelen. Door de frons en het voorhoofd op bepaalde zones in te spuiten, ontstaat een ontspannen gevoel in de behandelde regio’s. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de migraineaanvallen daarna minder frequent voorkomen en dat ook de intensiteit beduidend minder is. Een andere medische reden om iemand met Botox® te behandelen is overmatig zweten van handpalmen, voetzolen en oksels. Botox® blokkeert de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen. Het effect houdt drie tot zes maanden aan.’

  Botox en fillers
  Je kunt Botox gebruiken voor het behandelen van rimpels en het tegengaan van hoofdpijn, door het ontspannende gevoel dat Botox heeft in de huid. Ten derde is Botox te gebruiken tegen zweetoksels: voor 3-6 maanden kan Botox de werking van de zweetklieren blokkeren, zodat je zeker weet dat je geen natte plekken onder je oksels hebt. Met fillers kun je jouw huid mooier maken op allerlei manieren. Je kunt wallen verminderen, meer volume krijgen in je jukbeenderen en wangen en rimpels verminderen.

  Ultherapy
  Als je ouder wordt, produceert je huid steeds minder collageen en elastine. Hierdoor wordt je huid minder strak, wat rimpels en lijnen met zich meebrengt. Ultherapy is een nieuwe behandeling die gebruik maakt van ultrasound energie. Deze ultrasound werkt diep door in de huid en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Zo kun je met Ultherapy wenkbrauwen liften, de hals verstrakken, de onderkant van uw kin verstrakken en lijntjes en rimpels in je decolleté verminderen.

  Cellfina
  Bij cellulite ontstaan er putjes in de huid, door veranderingen in het bindweefsel onder de huid. Deze kuiltjes en putjes verschijnen meestal vooral op de billen. Cellfina is een nieuwe behandeling waarbij we met een vacuüm-handstuk het weefsel stabiliseren, terwijl een bewegend micro-mes de bindweefselstrengen losmaakt. Hierdoor vermindert de cellulite aanzienlijk.

  Over cosmetisch arts Kamran Firdausi
  Dokter Kamran Firdausi heeft zijn artsendiploma behaald aan de Erasmus Universiteit in zijn geboortestad Rotterdam. Al tijdens de studie Geneeskunde ontwikkelde hij een grote interesse in de cosmetische geneeskunde. Na het behalen van zijn artsendiploma heeft Kamran zich gespecialiseerd in anti-aging en cosmetische geneeskunde. Hij heeft daarvoor diverse cursussen in binnen- en buitenland gevolgd, en bezoekt nog steeds congressen rond de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken. Met meer dan 4000 behandelingen per jaar is hij een van de meest ervaren cosmetisch artsen van Nederland.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply