Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer met energie aan het werk
  Rate this post

  Ons hoofd zit vol met gedachten: we hebben wel 60.000 gedachten per dag. Iedere 1,5 seconde hebben we een andere gedachte! Het is dus gigantisch druk in ons hoofd en zonder dat we het in de gaten hebben, is meer dan de helft van deze gedachten negatief. Ze remmen ons af en we bereiken niet wat we eigenlijk graag willen.

  Ik herken dat. Al jaren voelde ik dat ik iets anders wilde met mijn werk. Ik werkte als psycholoog binnen de GGZ. Het werken met mensen boeide me erg, maar er waren ook dingen in het werk die mij energie kostten. Ik begreep het niet. Ik had leuke collega’s, de sfeer was goed en ik deed het werk waar ik voor gestudeerd had, maar toch klopte er iets niet. Ik piekerde me suf, echter zonder resultaat.

  Ik probeerde de focus maar op iets anders te leggen. Ik was zwanger, voelde me goed en had zin in de komst van ons kindje. Maar toen in maart 2009 bleek dat onze dochter ernstig ziek en niet levensvatbaar was, stond mijn leven compleet stil… Het plaatje dat ik had gemaakt van de toekomst, was ineens verdwenen. Ik was mijn houvast kwijt. De kwetsbaarheid van het leven was mijn leven binnengedenderd.

  Toen ik na een aantal maanden de draad weer oppakte op het werk, merkte ik aan alles dat ik niet op dezelfde manier verder wilde. Werk had een andere waarde gekregen en ik wilde vooral energie overhouden voor alle andere dingen die ik belangrijk vond. Mijn manager stelde een loopbaantraject voor om even afstand te kunnen nemen van alles en samen met iemand te zoeken naar de dingen die mij energie geven.

  Dit traject bracht mij tot rust. Ik begreep ineens waarom mijn werk mij energie kostte. Ik deed te weinig dingen waar ik goed in was, wat ik leuk en belangrijk vond. Als kind was ik al goed in het creëren van rust en overzicht en was ik geïntrigeerd door levensverhalen. Het werk als loopbaancoach was precies wat hierbij paste. Dat wilde ik gaan doen.

  Ondanks de negatieve gedachten die mij af en toe afremden, heb ik in de afgelopen jaren mijn eigen coachingpraktijk opgericht en vormgegeven, hoe druk het ook is, met inmiddels twee gezonde kinderen. Ik krijg energie van mijn werk. Ik begeleid mensen in het aannemen van een zachtaardige houding ten opzichte van alles wat ze denken, voelen en ervaren, en tegelijkertijd gaan ze op weg om hun doelen en dromen te verwezenlijken. Ze krijgen zicht op wie ze zijn, wat ze goed kunnen en hoe ze dit kunnen vertalen naar werk.

  Wil jij dat ook? Laat het me weten. Ik help je graag op weg.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply