Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer grip op je leven krijgen
  Rate this post

  Mensen die leven met kanker en uiteraard de mensen om hen heen, hebben vaak het gevoel grip op hun leven kwijt te raken. Je bent misschien bang dat de ziekte weer terugkomt, je wilt je gebruikelijke dagelijkse dingen kunnen doen en mist soms de energie hiervoor. Alle veranderingen kunnen een enorme impact hebben op jouw leven, maar ook op dat van je partner en eventueel kinderen.

  Er zijn ongeveer 750.000 mensen in Nederland die leven met kanker of kanker hebben gehad (onderzoek KWF 2017) en steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Uit onderzoek blijkt dat 86% van deze mensen klachten hebben als gevolg van de ziekte of de behandelingen. De meest voorkomende klachten gaan over emoties, zoals onzekerheid, angst en somberheid, over vermoeidheid en problemen in de relatie met de partner en soms de kinderen.

  Zo vreemd is dat allemaal niet! Er gebeurt ineens zoveel. Kanker neemt je leven over, letterlijk en figuurlijk. Je wordt geleefd en weet niet wat je te wachten staat. Familie en vrienden zijn een enorme steun tijdens het gehele proces en soms is tijdelijke professionele steun een perfecte aanvulling. Een professional, een ervaringsdeskundige met een luisterend oor die zonder oordeel een stukje met je meewandelt tijdens deze fase in je leven.

  Als coach ben ik aangesloten bij Coach Connect bij Kanker, een landelijk netwerk van ervaren coaches gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met kanker. In mijn praktijk, Paul Simons Coaching, verzorg ik trajecten op maat, die aansluiten bij jouw behoefte en bestaan uit gesprekken op een voor jouw comfortabele locatie, thuis of buiten in de natuur met wandelcoaching. We bespreken de voor jou belangrijkste thema’s, zoals omgaan met angst en vermoeidheid, relaties, zingeving of een veranderd zelfbeeld.

  Ik kan de ziekte helaas niet voor je oplossen, maar kan je wél de nodige handvatten bieden door verschillende methodes en technieken aan te reiken die je tijdens én na het traject ook zelf kunt blijven inzetten. Het doel is tenslotte dat jij weer grip krijgt op jouw leven, zodat er weer een nieuwe balans met meer zelfvertrouwen, rust én energie ontstaat!

  Hoe zou jij het vinden om weer in balans, weer in je kracht te komen zodat er meer ruimte en energie over is voor de leuke dingen?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply