Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer grip op je leven
  Rate this post

  Dagelijkse klachten – en voor veel vrouwen herkenbaar – zijn opvliegers, stemmingswisselingen en ­depressieve gevoelens. Misschien wijt je dit aan hormonale klachten, omdat je weet dat je in de overgang zit. Er is dan fysiek iets in werking gezet, waar je geen antwoorden op weet. Voor je gevoel heb je de controle verloren over je gevoelens en je leven. Hoe krijg je dan weer grip op je leven?

  Bovengenoemde klachten kunnen je leven gaan beheersen. Je wilt daarom de regie weer in handen krijgen. Vaak ben je als persoon zelf de sleutel tot de oplossing! Verpleegkundige Flor Altena, van Women in Balance, kan jou helpen deze klachten te verminderen en misschien wel te verhelpen. Flor maakt gebruik van het ‘integrale balansmodel’ als basis voor gedragsverandering:

  1. Hoofd: mentale kracht, visie, overtuigingen
  2. Hart: emoties, verbinding
  3. Lichaam: voeding, ontspanning
  4. Zingeving: identiteit, kernwaarden
  5. Pro-activiteit: motivatie, daadkracht

  Onderliggende oorzaken
  Tijdens het eerste gesprek met Flor wordt er een integrale vitaliteitscheck gedaan door middel van een aantal vragen. Vervolgens kan er betekenis worden gegeven aan jouw scores van het integrale balansmodel. Door fysieke veranderingen is er iets lichamelijks in gang gezet en kan het zijn dat je je klachten, met behulp van supplementen en leefstijladviezen, beter onder controle hebt. Voor veel vrouwen met fysieke klachten is het niet voldoende om alleen de fysieke klachten te verhelpen. Dankzij het integrale balansmodel kun je erachter komen welke onderliggende oorzaken er wellicht zijn. Aan welke dimensies moet er aandacht worden besteed, zodat jij weer lekker in je vel gaat zitten?

  Kennis geeft vertrouwen
  Je kunt zelf veel doen om gezond en in balans te blijven. Echter, krijg je als vrouw te maken met verschillende levensfasen en kent iedere fase daarbij gemakken en ongemakken, zowel in gezondheid als in ziekte. Kennis en inzicht in wat er precies in je lichaam gebeurt, geeft daarbij vertrouwen. Heb je vragen over bijvoorbeeld overgangsklachten, hormoonbalans, voedingssupplementen of menstruatieklachten? Ben je benieuwd hoe en waarom je emoties je uniek maken? Misschien wil je ervaren wat PMA-coaching met je kan doen. Kortom: Women in Balance kan de ondersteuning en begeleiding geven die je op dit moment nodig hebt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply