Rate this post
 • Weer in balans met kinesiologie
  Rate this post

  Als je lichaam in balans is, is er een perfecte balans tussen je lichaam en geest. Soms echter kun je uit balans raken door bijvoorbeeld een ziekte, een blessure of een allergie. Door middel van kinesiologie kun je de oorzaak van jouw klacht laten achterhalen om die te laten behandelen.

  In de kinesiologie maakt men gebruik van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer het lichaam uit balans is geraakt en tevens hoe die balans kan worden hersteld. Kinesiologie is geschikt voor iedereen; niet alleen wanneer er al klachten of problemen zijn, maar ook ter voorkoming van ziekte en ongemak.
  Bij kinderen kunnen door middel van kinesiologie heel goed leerproblemen worden verholpen en voedselovergevoeligheden worden opgespoord. Bij onder andere ­suikerpatiënten kan het zijn dat iemand zich energieker voelt, al is de ziekte nog aanwezig. De basis van de toe­gepaste kinesiologie is Touch for Health (TfH).

  Touch for Health
  TfH werkt met spiertesten. De energie van een spier wordt getest door een lichte druk uit te oefenen op een spier. Deze is door de therapeut in een bepaalde uitgangspositie gebracht, met als doel deze te isoleren. Weerstaat deze spier de druk niet, dan betekent dat dat er iets in het lichaam uit balans is door bijvoorbeeld stress. Er bestaat namelijk een samenhang tussen spieren, spiergroepen, meridianen en organen. Onze spieren reageren op onbalans. Door verschillende correctietechnieken, waaronder acupressuur, reflexpunten, oefeningen en het volgen van bepaalde protocollen, kan er gewerkt worden aan herstel van gezondheid en/of houding.
  ‘Gezondheid’ is een ervaring van welzijn (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en sociaal), geïntegreerd in de gehele persoon, zowel lichamelijk als geestelijk en de voeding. Samen beleven we het verhaal dat het lichaam door de spiertest vertelt. Elke behandeling is dan ook uniek en op jouw vraag afgestemd.
  TfH stimuleert mensen om zich in te zetten voor hun eigen welzijn, zonder dat daarmee ook maar enige tak van de reguliere gezondheidszorg overbodig gemaakt wordt. Er wordt bij kinesiologie geen diagnose gesteld.
  TfH is een methode die zowel curatief als preventief ingezet wordt. TfH werkt energieversterkend en niet alleen de klacht, maar de gehele mens staat centraal.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply