Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer in contact met je lichaam en je gevoel
  Rate this post

  Blue Monday 2016 en opnieuw was er van Peters goede voornemens niets terechtgekomen. Balen! Waarom faalde hij in werk en relaties en waren anderen daar wel succesvol in?

  Uiteindelijk kwam Peter bij een haptotherapeut terecht. Samen met hem onderzocht hij de keuzes die Peter de afgelopen jaren gemaakt had. Op welke wijze had hij beslissingen genomen en wat had hij daarbij gevoeld? Peter kwam erachter dat hij niet gelet had op emoties en gevoelens en dat hij alleen rationeel had gehandeld. Zijn ex noemde hem een ijskonijn.
  De haptotherapeut leerde Peter dat iedereen emoties heeft en dat het niet verkeerd is om ze te gebruiken. Zo leerde Peter zichzelf beter kennen. Hij werd uiteindelijk socialer en vrolijker, en kwam beter in zijn vel te zitten. Zo kreeg hij er vertrouwen in dat het leven ook hem toelachte.
  Gevoelens en emoties worden onderschat. We denken vaak dat we rationele keuzes maken. Psychologisch onderzoek heeft aangetoond dat dit niet zo is.
  Haptotherapie maakt je meer bewust van wat je voelt en ervaart. Niet alleen door praten. Juist door ervaringsoefeningen te doen en aangeraakt te worden, word je je meer bewust van je gevoel. Dit is een enorme steun bij het maken van een belangrijke keuze.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply