Rate this post
 • Weer in contact met je lichaam
  Rate this post

  Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, dan staat je wereld op z’n kop. Alle aandacht is gericht op je ziekte en niet meer op jou als mens. Je bent het contact met je lichaam misschien een beetje kwijtgeraakt.

  Massage als je ziek bent, kan ervoor zorgen dat je weer meer in contact komt met je lichaam. De massage geeft geen genezing, maar geeft ontspanning, verbetert de kwaliteit van leven en ondersteunt het herstel. Aanwezige pijn, slapeloosheid, vermoeidheid, angst, stress en depressie kunnen verminderen. Bij kanker is het hele lichaam uit balans, en daarom zorg ik ervoor dat de massage veilig is, kort duurt en gepaard gaat met zachte handgrepen, zodat je niet verder uit balans raakt.

  Ik masseer gezonde mensen, maar ook mensen met kanker. Ik heb hier een speciale opleiding voor gevolgd, in aanvulling op mijn opleiding tot holistisch massagetherapeut.
  Massage kan plaatsvinden in alle fasen van de ziekte, tijdens of na de behandeling, zelfs in een palliatieve fase. De massages vinden plaats in de praktijkruimte van Binnenwijzer, maar ­wanneer je niet mobiel genoeg bent, kunnen de massages ook in het ziekenhuis of bij je thuis plaatsvinden. De praktijk Binnenwijzer is aangesloten bij het Netwerk Massage bij kanker, een samenwerkingsverband van massage­therapeuten die een specifieke opleiding hebben gevolgd voor het masseren van mensen met kanker. www.massagebijkanker.nl.

  Neem voor meer informatie contact met mij op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply