Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Weer in evenwicht na kanker
  4/4 - (1 stemmen)

  Het traject van behandelingen tegen borstkanker vraagt veel van je lichaam en je geest. Je hebt naast de fysieke en chemische stress (narcose of chemotherapie) ook te maken met flinke emotionele stress. Dit alles bij elkaar kan zorgen voor spanning in je lijf. Body Stress Release helpt jouw lichaam de spanning los te laten.

  Body Stress, oftewel vastgezette spierspanning, ontstaat door overbelasting. Het lichaam beschermt zich tegen bovengenoemde vormen van stress door spierspanning vast te zetten. Helaas is het lichaam niet altijd in staat om deze spanning weer zelfstandig los te laten. Door deze Body Stress werkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam minder, is het herstel langzamer en ontstaan er vaak pijnklachten.
  BSR is een behandeltechniek waarbij gekeken wordt naar de gehele lichaam. Met BSR zet je een proces van loslaten in gang. Aan de hand van tests wordt bekeken waar precies de spanning zit. Er worden, voornamelijk met de duim, impulsen gegeven aan spieren in de vorm van kleine duwtjes, zodat die de spanning loslaten. Op die manier komt het lichaam terug in de toestand zoals het oorspronkelijk bedoeld was. Het lichaam wordt dus als het ware ‘gereset’.
  Het is niet mogelijk om de borstkanker zelf te behandelen, maar je kunt er wel de bijwerkingen van de reguliere therapieën mee aanpakken.
  In Den Haag kun je voor Body Stress Release terecht in de praktijk van Dorothee von Eicken. Zij is aangesloten bij de BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland) en de VBAG (Vereniging ter bevordering van Alternatieve Geneeswijzen).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply