Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer lekker in je vel
  Rate this post

  Veel mensen kregen het afgelopen jaar te maken met mentale problemen. Ze kregen te maken met angst en bezorgdheid over de gezondheid van henzelf en hun naasten, onzekerheid en zorgen over werk, de impact van diverse lockdowns en een avondklok. Dat zorgde voor gevoelens van eenzaamheid, frustratie, angst en neerslachtigheid.

  Terwijl de één zonder werk kwam te zitten, met vaak grote financiële gevolgen, werd bij de ander de werkdruk onevenredig hoog. Denk maar eens aan het zorgpersoneel of de politie. Zo’n hoge werkdruk gaat samen met veel stress en dat heeft een impact op je gezondheid. Het kan zelfs tot een burn-out leiden. Stress, zorgen en angsten gaan zich vastzetten in je lijf. Je voelt je onrustig, piekert veel, slaapt slecht en krijgt concentratiestoornissen. Je voelt je moe en ziet het af en toe even helemaal niet meer zitten. Geen wonder, het is allemaal heel goed te verklaren, maar de belangrijkste vraag is hoe je weer uit die put komt.

  Extreme kou
  ‘Cryotherapie is een heel goede en effectieve manier om je weer snel beter te gaan voelen’, weet Vivian van Hoof van Frozen Cryo. ‘Doordat je huid voor korte tijd wordt blootgesteld aan een temperatuur van -110 graden Celsius, je bent op dat moment slechts gekleed in badkleding, sokken, pantoffels, handschoenen en oorwarmers, verhoogt het aantal endorfines in je bloed. Endorfine is het snelst werkende anti-stress hormoon. Daarnaast maakt je lichaam door de kou een flinke dosis serotonine aan. Dit wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. Dit heeft als voordeel dat je je niet alleen beter gaat voelen, maar dat je ook beter slaapt, minder hoofdpijn hebt en een hoger libido krijgt. De vrijgekomen serotonine helpt namelijk ook tegen slapeloosheid. Dit stofje wordt namelijk omgezet naar melatonine, dat een grote rol in het slaap-waakritme van je lichaam speelt. Het zorgt er bijvoorbeeld onder meer voor dat je slaperig wordt zodra het donker wordt.’

  Niets nieuws onder de zon
  Cryotherapie is overigens niet iets nieuws. Al meer dan 30 jaar wordt het over de hele wereld toegepast. Het is onder meer erg populair onder topsporters. Vanwege de gunstige effecten op de prestaties en bij het herstel van blessures hebben velen van hen het dan ook al omarmd in hun trainingsprogramma. Maar ook als je geen sporter bent kan cryotherapie veel goeds voor je doen. De sessies zorgen namelijk ook voor vermindering van chronische pijn en ontstekingen, hebben een anti-aging effect en verbeteren huidproblemen, verbeteren het slaappatroon en het energieleven én worden ingezet om stress, een depressie of burn-out te bestrijden.

  Veilig
  ‘Cryotherapie is dan wel even koud, maar vooral heel veilig’, stelt Vivian gerust. ‘Niet voor niets starten we de eerste keer dat je ons bezoekt met een intake. Naast je basisgegevens nemen we ook de contra-indicaties met je door. Vervolgens meten we je bloeddruk op en als dat allemaal in orde is, starten we met de sessie. Je zou misschien denken dat de extreme kou pijn doet aan je huid, maar dit is absoluut niet zo. Dat komt omdat de lucht in de cabine heel droog is, waardoor de gevoelstemperatuur een stuk hoger ligt. De behandeling duurt maar drie minuten, dus voor je het weet, is de tijd al weer om. En mocht je er onverhoopt eerder uit willen, dan kan dat gewoon. Alleen bereik je dan natuurlijk niet het optimale effect. Zo’n sessie geeft zowel je lichaam als je geest een enorme boost en kan je helpen om mentaal weer sneller in balans te komen.’

  Gratis consult
  Tijdens een vrijblijvend consult stel je samen met de specialist een persoonlijk behandelplan op. Dit behandelplan wordt gebaseerd op jouw wensen, gezondheidstoestand en uiteraard het advies van de specialist.

  Over Frozen Cryo
  Als één van de weinige studio’s in Nederland kun je bij Frozen Cryo terecht voor cryotherapie. Deze vorm van koudetherapie werd al veel gebruikt door topsporters, maar is nu ook bereikbaar voor een groter publiek. Na drie minuten in de koudecabine is je bloed zeer zuurstofrijk: blessures herstellen sneller, pijn vermindert, je krijgt mentaal een boost en afvalstoffen worden sneller afgevoerd, wat een gunstig effect heeft op je huid. Kortom: je voelt je gelijk een stuk energieker. Naast de cryotherapie geeft Frozen Cryo ook vitamine-infusen, die zowel je immuunsysteem als je lichaam een boost geven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply