Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer lekker slapen door naaldjes
  Rate this post

  Bij ons in de praktijk kwam Anna M. vanwege al meer dan 10 jaar bestaande slaapproblemen. Per nacht haalt zij 4 uur slaap. Zij heeft een drukke baan in het onderwijs en 2 opgroeiende kinderen van 12 en 8 jaar oud. Eigenlijk alleen in vakantie tijd komt het voor dat ze een langere nacht maakt.

  Op de vraag wanneer de klachten zijn ontstaan, geeft zij aan dat het rond de periode van de bevalling van haar eerste kind is geweest dat het slapen moeilijker werd. In die periode was haar man vaak weg van huis en had zij het idee dat alles alleen op haar neerkwam.
  Het was stress op stress in die periode. Haar moeder was kort tevoren overleden en eigenlijk was ze nooit tot rust gekomen. Op de vraag of er in haar herinnering een specifiek moment kan zijn geweest waarop het met slapen moeilijker werd, kwam zij tot de conclusie dat ze een aantal weken had moeten waken toen haar moeder ziek was geworden. Haar zus woonde te ver weg en zij voelde zich alleen in dat proces. Voortdurend alert op telefoontjes van en op en neer naar het ziekenhuis rijden, hadden haar bioritme verstoord.
  Ze vond het op tijd wakker en alert moeten zijn voor het geval er wat zou gebeuren met haar moeder toen een te grote verantwoordelijkheid.

  Gezond slaapritme
  Door een wekelijkse behandeling met ooracupunctuur, in combinatie met lichaamsacupunctuur, merkte ze al snel een zekere ontspanning. Een ondersteuning van de bijnier met een voedingssupplement bracht haar na 3 weken weer in een gezond slaapritme van 7 uur per nacht.
  In de bewuste droomfase, die na 2 behandelingen ontstond, kon ze zich precies herinneren hoe het slaapprobleem eigenlijk was ontstaan. Het dromen was weer de natuurlijke manier van stressverwerking geworden.

  Stress
  Veel mensen kennen dit wel: het is midden in de nacht en je gedachten malen door je hoofd terwijl je naar het plafond staart. Deze nachtelijke kwelling kan verschillende oorzaken hebben. Soms komt het door fysieke problemen, soms is de slaapomgeving niet goed, maar veelal komt het omdat je je zorgen maakt en is stress de boosdoener. Problemen op je werk, binnen je gezin, familie of veel te lange ‘to do’-lijstjes kunnen ervoor zorgen dat je niet in slaap kunt vallen of dat je juist veel te vroeg wakker wordt. Om weer goed te kunnen slapen, is het vinden van de oorzaak van de stress cruciaal.

  Slaap en acupunctuur
  Slapeloosheid heeft grote impact op je dagelijkse leven. Het kan zijn dat je last hebt van hoofdpijn, een andere vorm van pijn, stress of het ‘restless legs’-syndroom. Acupunctuur kan hier de oplossing bieden! Acupunctuur is een eeuwenoude behandelmethode in de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij heel dunne naaldjes op bepaalde punten in het lichaam worden gestoken. Door de naalden op de juiste plaatsen in te brengen, komt je levensenergie weer in goede banen, waardoor de balans wordt hersteld. Het kalmeert het zenuwstelsel en reguleert het hormoonsysteem, waardoor de slaapproblemen gecorrigeerd worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply