fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Weer lekker in je vel

  Wanneer je ernstig ziek bent geweest, is er van je conditie vaak weinig over. Ook kun je last hebben van bepaalde beperkingen. Je verlangt ernaar om weer te zijn zoals je was voordat je ziek werd. Om alles weer te kunnen wat je toen kon, maar hoe kom je ooit weer terug op je oude niveau?

  Lloyd Pitai begeleidt in zijn werk als personal trainer regelmatig mensen die een heftig ziekteproces achter de rug hebben. ‘Daarbij begin ik altijd met een intakegesprek. Het is heel belangrijk om te weten hoe lang het allemaal geleden is, of en wanneer er een operatie is geweest en hoe de nazorg was. Vrouwen die bijvoorbeeld zijn behandeld voor borstkanker, hebben vaak moeite om hun lichaam weer op een gewone manier te bewegen. Tijdens de training­sessies is er specifiek aandacht voor armen, schouders, borst, bovenrug of nek. Verder wil ik graag weten hoe fit de vrouw was voordat ze ziek werd en wat ze weer wil bereiken. Het maakt natuurlijk verschil of je weer op niveau wilt volleyballen of dat je gewoon je dagelijkse werkzaamheden wilt kunnen uitvoeren. Daarom is personal training altijd maatwerk.’

  Zichtbare resultaten
  Uit eigen werkervaring weet Lloyd wat voor impact kanker op de patiënt, maar ook op zijn of haar omgeving heeft. ‘Dat mentale deel is heel heftig en daar besteed ik tijdens de training ook aandacht aan. Ik kom desgewenst bij de mensen thuis. Daarnaast heb ik de beschikking over een fitnessstudio waar ik met kleine groepen, of één-op-één met mijn cliënten werk. Dat hangt er helemaal vanaf wat mijn cliënt graag wil. We bouwen het heel verantwoord op, maar wanneer je twee keer in de week een uur traint, kan je binnen 6 weken zichtbaar resultaat halen.’ Samen met Lloyd kom je weer terug op je niveau.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply