Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer met plezier naar school
  Rate this post

  Is jouw kind vaak boos of verdrietig? Heeft het een negatief zelfbeeld, is het onzeker of heeft het faalangst? Heeft het te maken met autisme, AD(H)D of PDD-NOS? Er zijn allerlei redenen waarom jouw kind niet lekker in zijn vel kan zitten. Een kindercoach helpt deze kinderen en jongeren.

  Kindercoach Edwina van den Berg-Zwikker geeft in haar praktijk individuele trainingen op maat. Ze begeleidt en maakt met behulp van gesprek, spel en andere methodieken de problematiek bespreekbaar.
  Edwina kan bij haar aanpak de methode ‘Ik ben oké’ gebruiken, een cognitief-gedragstherapeutische training voor kinderen met een negatief zelfbeeld. Door middel van de 5 G’s (Gebeurtenis, Gedachten, Gevoel, Gedrag en Gevolg) en DVD (Denken, Voelen, Doen) wordt met het kind het beeld in kaart gebracht dat het van zichzelf heeft. Daarna gaat je kind samen met Edwina werken aan de gedachten die bij jouw kind last veroorzaken, door ze op een rijtje te zetten en te bespreken. Samen met Edwina gaat jouw kind helpende gedachten maken voor lastige situaties.
  Een andere methode die Edwina kan inzetten, is de ‘Bikkel’-training. Die bestaat uit zeven trainingssessies en is bedoeld voor kinderen die faalangst hebben, gepest worden of het moeilijk vinden om contact te maken. Thema’s zijn onder andere ‘jezelf leren kennen’, ‘leren ontspannen’, ‘omgaan met kritiek’ en ‘leren relativeren’. ‘Bikkels in de Dop’ is een leuke en actieve weerbaarheidstraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Uiteindelijk heeft jouw kind voldoende ­handvatten om weer met plezier naar school te gaan!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply