Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer mooi en zelfverzekerd na een ingreep
  Rate this post

  Aan een ongeluk of operatie kun je littekens over­houden die impact hebben op je uiterlijk en je zelfverzekerdheid. Vroeger ‘moest je er maar mee leren leven’. Vandaag de dag worden er steeds mooiere technieken ontwikkeld waarmee jouw uiterlijk enorm verfraaid kan worden.

  Irma Hulscher is met haar jarenlange kennis en ervaring dé expert op het gebied van cosmetische en medische pigmentatie, ook wel ‘dermatografie’ genoemd. ‘Een bekende vorm van dermatografie is het inkleuren van de tepelhof na bijvoorbeeld een borstreconstructie. Er is echter veel meer mogelijk op dit gebied. Bij Hulscher Cosmetics zijn we altijd bezig met het verbeteren van technieken en het zoeken naar nieuwe technieken, zodat we een steeds bredere doelgroep kunnen helpen. Bij dermatografie is subtiliteit ontzettend belangrijk. Als je een wenkbrauw of lip inkleurt, wil je dat het resultaat zo natuurlijk mogelijk is. Je wilt voorkomen dat de cliënt een karikatuur van zichzelf wordt. Dit vraagt om ruime kennis en ervaring.’

  Littekens verfraaien
  ‘De laatste twee jaar zijn de technieken sterk verbeterd, waardoor we steeds mooiere resultaten kunnen behalen. Inmiddels is het bijvoorbeeld zelfs mogelijk om littekens, zoals een verheven litteken of keloïdvorming (bindweefselafwijking), platter en onopvallender te maken. We werken onder andere met ‘fractional needling’, een methode waarbij het litteken wordt behandeld met naaldjes die de werkstoffen collageen, hyaluronzuur of histamine in de huid brengen. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om te herstellen en dat zorgt ervoor dat de kwaliteit van het litteken veel mooier wordt. Ook is het mogelijk om een opvallend gekleurd litteken zo onopvallend mogelijk te maken met pigmentatie in de kleur van de huid er omheen. Voor veel mensen zorgt dit een grote verbetering van hun uiterlijk en een boost voor hun zelfvertrouwen’, aldus Irma.

  Meer bekendheid
  ‘We zijn druk bezig om meer bekendheid te krijgen voor deze aanpak en we werken inmiddels samen met het Vumc, het Flevoziekenhuis, een privékliniek in Leiden en een ziekenhuis voor de behandeling van transgenders in Marbella. Zodra de taak van de chirurg erop zit, komen wij in beeld. Uiteraard hopen we op nog veel meer bekendheid en samenwerkingen, want het is geweldig om mensen te kunnen helpen richting een mooier uiterlijk en zelf­acceptatie!’, besluit Irma.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply