Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Weer een mooie & regelmatige huid

  Ouderdomswratten en steelwratjes ontstaan vaak bij het ouder worden. Ze zijn niet schadelijk, maar kunnen wel als storend ervaren worden. De huidtherapeut kan ze snel en gemakkelijk verwijderen. 

  Ze verschijnen vanaf ongeveer 40 jaar en het aantal neemt toe met de leeftijd. Ouderdomswratten (verruca seborrhoica) komen voornamelijk voor op je gezicht (met name bij je oren en rond je slapen), rug, nek, borst of handen. Het is vaak een ruwe en onregelmatige plek die soms kloven en scheurtjes kan vertonen.  Ze kunnen de kleur van je huid aannemen,  of lichtbruin, donkerbruin of zwart van kleur zijn. De precieze oorzaak is nog onbekend,  maar we weten wel dat ze erfelijk zijn en kunnen ontstaan door een teveel aan blootstelling aan de zon. Steelwratjes (fibromen) zijn kleine,  goedaardige gezwellen van bindweefsel.  Dit zijn zachte bobbeltjes, variërend van 2 tot 5 millimeter groot, die op het hele lichaam kunnen voorkomen, maar vooral in de hals, onder de oksels, in de liezen of op het bewegende ooglid. Je kunt er één of enkele hebben, maar ze kunnen ook voorkomen in grote groepen.

  Zowel ouderdomswratten als steelwratten zijn onschuldige huidaandoeningen. Ze vereisen geen behandeling, maar kunnen wel als storend worden ervaren. De huidtherapeut kan je hierbij helpen. Beide huidaandoeningen kunnen vaak al binnen één behandeling snel en pijnloos verwijderd worden. Na de behandeling herstelt de huid zich snel en zonder littekenvorming.

  Wil jij je ouderdomswratten en/of fibromen laten verwijderen? Het is aan te raden (indien er sprake is van ouderdomswratten) de plekjes te laten beoordelen door de huisarts en daarna een afspraak in te plannen bij de huidtherapeut.

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply