Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer op het rechte pad
  Rate this post

  Spijbelt je kind? Vertoont het crimineel gedrag of heeft het te kampen met een verslaving? Of is je kind zó erg aan het puberen dat je je geen raad weet met de situatie? Dan is het verstandig om een coach in te schakelen, zodat het probleem aangepakt wordt en de rust in het gezin hersteld wordt.

  Op Koers is een coachingbureau dat zich specialiseert in het coachen van jongeren en jongvolwassenen met een vorm van gedragsproblematiek. Op Koers is ontstaan uit een passie van Bart van Houten om jongeren te helpen die aan de zelfkant van de maatschappij staan; die geen toekomstperspectief hebben. Het zijn vaak jongeren die niet goed binnen de reguliere hulpverlening vallen. Ze vallen tussen wal en schip. Door eigen wangedrag, weglopen of ‘zorgmoe’ zijn, wordt de behandeling vroegtijdig beëindigd. Maar ook door onvoldoende tijd, kennis van (straat)cultuur, en het zich kunnen verplaatsen in de praktijk van deze jongeren, voelen zij zich onbegrepen en ongehoord. Vele jongeren vinden zelf hun weg niet naar zorginstanties.

  Ervaringsdeskundige
  Als ervaringsdeskundige kent Bart als geen ander de situatie waar deze jongeren zich in bevinden. Hij was vroeger één van hen. Hij zorgde voor veel problemen en is zelf meerdere malen met justitie in aanraking geweest. Hij weet wat het is om dakloos te zijn, om honger te hebben, om drugs te gebruiken en om vrienden op zeer jonge leeftijd te verliezen. Daarom weet hij hoe deze jongeren zich voelen, hij spreekt hun taal en weet hun vertrouwen te winnen. Daarnaast is hij hét voorbeeld dat er altijd een toekomstperspectief is, dat er een uitweg is uit een uitzichtloze situatie. Vanuit dankbaarheid voor de kansen die hij heeft gehad om zijn leven opnieuw op te bouwen, wil hij jongeren ook een kans bieden om hun leven weer op koers te krijgen.

  Op Koers wil en zal geen enkele jongere opgeven. Op Koers gelooft in de gave / het talent van ieder mens; het moet alleen ontdekt, gestimuleerd en gecoacht worden. Met de juiste hulp kan iedere jongere iets van zichzelf maken en zijn / haar talent ontwikkelen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply