Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
2.3/4 - (2 stemmen)
 • Weer pijnvrij bewegen
  2.3/4 - (2 stemmen)

  Hoe vanzelfsprekend zijn rug- of nekklachten voor jou? Rug- en nekklachten hebben verschillende oorzaken, maar vaak blijkt een beenlengteverschil een grote rol te spelen. Het verkleinen van het beenlengteverschil is het uitgangspunt van de Dorntherapie. Samen met jou probeer ik je van jouw klachten af te helpen. Ik ben gespecialiseerd in Dorntherapie, voetreflexmassage en de Breuss ontspanningsmassage.

  Met de Dorntherapie worden de ruggenwervels en alle gewrichten pijnloos weer teruggezet op hun oorspronkelijke plek. Daarmee worden veel rugklachten verholpen. Doordat alle zenuwen door de rug lopen, wordt je hele lichaam onder handen genomen en is de Dorntherapie ook werkzaam als je nekklachten hebt.
  De Breussmassage is een ontspannende rugmassage. Door de energetische werking die hiervan uitgaat, voel je je als herboren na de massage. De Breussmassage kan na de Dornbehandeling worden ingezet, maar kan ook zelfstandig worden uitgevoerd.
  Voor overige klachten hebben we de voetreflexmassage, net als het schröpfen oftewel cupping, waarmee de spanningspunten in het lichaam behandeld worden met vacuüm gezogen glaasjes.

  Dorntherapie
  Een verstoring van de balans in ons lichaam kan tot vele ­ongemakken leiden. Met een Dornbehandeling kan een cliënt letterlijk weer beter in zijn vel komen te zitten. De Dorntherapie is een ‘zachte’ therapie, dus pijnloos en zonder medicatie. Uitgangspunt van de Dornmethode is het beenlengteverschil. Elk mens wordt geboren met twee gelijke benen, maar door allerlei factoren kan er in onze gewrichten ruimte ontstaan tussen kop en kom. Het beenlengteverschil dat zo ontstaat, en dat bij vrijwel iedereen te constateren is, wordt verminderd door de kop weer zachtjes in de kom te duwen. Vervolgens wordt de wervelkolom behandeld. Als er een beenlengteverschil geconstateerd wordt, is er in andere delen van het lichaam ook een scheefstand te zien. Het lichaam corrigeert die scheefstand via de wervel­kolom. Alle rug- en nekwervels worden daarom gecontroleerd en gecorrigeerd waar nodig. Een Dornbehandeling kan ook een positieve uitwerking hebben op bepaalde organen: elke wervel is via zenuwen verbonden met een specifiek orgaan. Een scheefstaande wervel kan dus invloed hebben op de werking van dat orgaan. De Dornbehandeling zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor de aanvoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen gestimuleerd wordt.
  Na de behandeling van de wervels zijn de gewrichten van het bovenlijf aan de beurt. Alle gewrichten worden behandeld: van schouder tot vingerkootjes. Ten slotte zijn de sleutelbeenderen en het kaakgewricht aan de beurt.
  Een complete Dornbehandeling duurt 35 tot 40 minuten en kan voor een totale behandeling worden aangevuld met een Breussmassage.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply