Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
3.2/4 - (5 stemmen)
 • Weer pijnvrij bewegen
  3.2/4 - (5 stemmen)

  Spier- of gewrichtspijn, maag-/ darmklachten, rug-, nek- en schouderklachten, het zijn gezondheidsproblemen die je met geneesmiddelen kunt behandelen. Vaak echter keren de klachten na een tijdje terug omdat de oorzaak niet is behandeld. Een osteopaat pakt wel de oorzaak aan voor een blijvend resultaat.

  Osteopathie beschouwt het menselijk lichaam als een eenheid, bestaande uit verschillende systemen (gewrichten, organen en schedel). Al deze systemen moeten goed kunnen bewegen om goed te kunnen functioneren. Als het lichaam gezond is, gebeurt dat ook. Maar als het evenwicht verstoord is door bijvoorbeeld langdurige stress, blessures, ongeluk of littekens na operatie, heeft het lichaam hulp nodig om het evenwicht te herstellen. Een osteopaat kan je daarbij helpen.

  80% van de rugklachten komt uit de buik
  Elise Pattyn is als osteopaat opgeleid om op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht, die zich niet altijd hoeft te bevinden op de plek waar de klacht zich voordoet. Zo kan rugpijn bijvoorbeeld komen door spanning in de buik of wordt hoofdpijn veroorzaakt door een lever- of darmprobleem. Een osteopaat onderzoekt dus niet alleen de plek waar de klacht optreedt, maar het hele lichaam, en gaat daar aan het werk waar de oorzaak zich bevindt. Met kundige handen maakt Elise los wat niet vast hoort te zitten en tracht ze de oorzaak van de klacht weg te nemen. Zo kan het lichaam zichzelf verder herstellen.

  Pilates
  Als osteopaat beroept Elise zich ook graag op de pilates-bewegingsleer. Pilates maakt je bewust van hoe je zit, ligt en beweegt, hoe je letterlijk en figuurlijk in het leven staat. Je voelt duidelijker wat je doet met je lijf, hoe je ademt, welke spieren je gebruikt. Specifieke wensen op beweeggebied? Elise biedt je een therapeutisch pilatesprogramma aan op maat. Ook krijg je tips voor thuis mee. Pilates is nuttig in het dagelijkse leven: je houding en ademhaling verbeteren en je leert om pijnvrij te bewegen. Op die manier neem je je gezondheid weer in eigen handen en herwin je het vertrouwen in je eigen lichaam!

  Ben je benieuwd naar wat Elise Pattyn voor jouw gezondheid kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply