Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer pijnvrij bewegen
  Rate this post

  Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in onze huidige maatschappij. Wij mensen zitten steeds meer, achter de computer, op het werk of in de auto. Ook hebben we meer stress dan we aankunnen. Met de Dornmethode kunnen een groot aantal rugpijnklachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn, effectief worden verminderd of zelfs opgelost. De Dornmethode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling.

  De methode kan ingezet worden bij klachten en ongemakken die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. Deze methode is, mits vakkundig toegepast, ongevaarlijk en kent geen negatieve bijwerkingen. Voor het toepassen van deze methode worden geen medicijnen, injecties of gereedschappen gebruikt; alleen onze handen.

  Beenlengteverschil
  Bij de Dornmethode wordt als eerste gekeken naar het verschil in beenlengte. Slechts bij een beperkt aantal mensen is er een beenlengteverschil al bij de geboorte aanwezig of ontstaan door een operatie. Bij de meeste mensen ontstaat een verschil in beenlengte door andere oorzaken, zoals een val, zich vertillen of het vele zitten.
  Het verschil kan variëren tot wel 4 centimeter en wordt meestal veroorzaakt door ruimte tussen de gewrichtsonderdelen van heup, knie en enkel. Door dit lengteverschil ontstaat spanning in andere delen van het lichaam. Want als de pilaren (de benen) onder een gebouw van verschillende lengte zijn, zakt het gebouw op enig moment steeds meer scheef.

  Correcties
  Op een eenvoudige manier wordt het verschil in beenlengte gecorrigeerd. Bovendien wordt je aangeleerd hoe je dit voortaan op een simpele manier ook zelf kunt onderhouden. Als door het oplossen van het beenlengteverschil de basis weer in orde is, gaan we verder met het bekken en de wervelkolom. Na controle op eventuele scheefstand wordt op een zachte maar doeltreffende manier een correctie toegepast. Hierbij beweeg je een been of arm (afhankelijk van de hoogte waarop een correctie nodig is) en zet de therapeut met de duimen op een voorzichtige manier de heup of de wervels weer op zijn plaats. Door het gelijktijdig bewegen van het lichaamsdeel worden de spieren als het ware afgeleid, waardoor het terugbrengen van wervels en gewrichten naar hun ideale situatie op een zachte wijze kan plaatsvinden. Na de wervelkolom inclusief de nekwervels komen ook de gewrichten in schouder, elleboog, pols en vingers aan de beurt.

  Breussmassage
  Aansluitend aan de behandeling met Dornmethode kan de Breussmassage worden gegeven. Deze ontspannende rugmassage heeft een diepe werking. De massage wordt uitgevoerd met Sint Janskruidolie. Deze olie helpt de tussenwervelschijven te regenereren. De tussenwervel­schijf bestaat uit kraakbeen en zit tussen de wervels in, zodat deze elkaar niet raken. De zachte Breussmassage van de wervelkolom gaat ervan uit dat er weliswaar wel gede­genereerde tussenwervelschijven kunnen bestaan, maar dat deze tot op hoge leeftijd gestimuleerd kunnen worden, waardoor ze regenereren. De massage mag niet pijnlijk zijn, en is zelfs bij osteoporose mogelijk. De olie verwarmt de huid en dringt diep door. Na de behandeling voel je hoe je heerlijk gekoesterd bent.

  Praktijkvoorbeeld
  Meneer (80) komt bij me met langdurige rugklachten in zijn onderrug. Hij heeft al van alles geprobeerd en toegepast. Tijdens de behandeling met Dorntherapie en de Breussmassage zegt meneer: ‘Is dit alles? Ik dacht dat het heel veel pijn zou doen!’ Een week later komt meneer terug: ‘De eerste twee dagen waren wel pittig hoor, maar vanaf dag drie voelde ik niks meer! De pijn is weg! Kun je toveren?’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply