Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer snel de oude na je zwangerschap
  Rate this post

  Je kleine is eindelijk geboren, en je staat aan de start van een geheel nieuw leven samen. Dat is natuurlijk prachtig. Het geeft je nieuwe energie, ondertekend door een gezonde spanning, om ermee te beginnen. Alleen je lichaam werkt nog niet altijd zo mee als je zou willen.

  Je lichaam heeft het namelijk behoorlijk te verduren gehad tijdens de zwangerschap. Het was het waard, dat zeker, maar het herstel vraagt opnieuw veel van je energie. Sommige vrouwen zijn snel weer terug op hun gewicht van voor de zwangerschap, maar dit kan bij andere vrouwen een stuk langer duren. Ook kun je last krijgen van lichamelijke klachten door een verstoring in je hormonen, en je humeur is ook niet altijd opperbest. Je kunt het herstel van je lichaam ondersteunen met een volledige lichaamsbehandeling om na je zwangerschap weer snel in vorm te komen.

  Energie, rust en geluk
  Cryotherapie bij Frozen Cryo in Eindhoven is een relatief nieuwe behandeling waarbij je lichaam voor een paar minuten wordt blootgesteld aan een extreem lage temperatuur: -110 graden. Je hebt niets om je te wapenen tegen de kou behalve wat badkleding. Deze paar minuten van kou is ontzettend goed voor je lichaam. Je krijgt er meer energie van, kunt spierpijn tegengaan, de hormoonbalans van je lichaam herstellen en je lijf maakt meer endorfine en serotonine aan, waardoor het stressniveau lager wordt en je je gelukkiger voelt.

  Van vet naar energie
  Ook kan cryotherapie je helpen om de overgebleven kilo’s van de zwangerschap te verliezen. Je lichaam kent twee soorten vet: wit en bruin vet. Wit vet blijft in je lichaam plakken. Dit is dan ook het vet dat op je buik verschijnt, om je middel en in je bovenarmen en bovenbenen. Van dit witte vet wil je dus juist af komen. Wat je wel wilt, is bruin vet: dit type zet calorieën om in warmte. Dit bruine vet heeft alleen de neiging om in ruststand te gaan staan. Cryotherapie activeert het bruine vet, waardoor je stofwisseling in rust toeneemt en je dus sneller afvalt. Ook zet cryotherapie het witte vet om in bruin vet, zodat meer calorieën die je inneemt worden omgezet in warmte en energie.

  Herstel van je hormonen
  Je kunt na de zwangerschap last krijgen van allerlei klachten, zoals vermoeidheid, vergeetachtigheid, duizeligheid of pijnen zoals hoofdpijn en spierpijn. Veel van deze klachten hebben hun oorsprong in de hormoonhuishouding van je lichaam. Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam bijvoorbeeld veel van het hormoon progesteron aangemaakt. Dit hormoon zorgde er onder andere voor dat je kindje niet te vroeg werd geboren en zich goed kon ontwikkelen in de buik. Na de zwangerschap is dit hormoon nog steeds in je lichaam aanwezig, waardoor de ‘zwangerschapsdementie’ ontstaat, het vergeten van kleine dingen in je dag. Een cryobehandeling bij Frozen Cryo kan je hormoonhuishouding weer een stukje in balans brengen, zodat je van deze en andere klachten minder last krijgt. De behandeling is dus een heerlijke reset, die jij na deze intensieve periode wel verdiend hebt!

  Wat gebeurt er als je de cryo-cabine instapt?
  De kamer heeft een constante temperatuur van -110 graden, waardoor je lichaam direct in actie komt. Je hersenen sturen meer bloed naar je vitale organen, en minder naar niet-vitale lichaamsdelen zoals je armen en benen. Hoe lang een behandeling duurt, verschilt eigenlijk iedere keer. Het hangt af van je lengte, gewicht, gezondheid en hoe fit je bent. De meeste behandelingen duren rond de drie minuten, het is dus klaar voordat je het weet. De behandeling klinkt misschien nog wat spannend, maar maak je geen zorgen: het is volledig veilig en pijnloos. Wel is het belangrijk om voordat je een afspraak maakt te controleren of je geen last hebt van contra-indicaties.

  Wat gebeurt er in je lichaam?
  Om met de kou om te kunnen gaan, stuurt je lichaam meer enzymen, vitamines en voedingsstoffen je bloedbaan in. Dode cellen en gifstoffen worden ook sneller afgevoerd. Je metabolisme wordt enorm versneld door de activatie van het bruine vet in je lichaam. Hierdoor verbrand je onder andere meer calorieën. Een deel van het witte vet in je lichaam wordt bovendien tot bruin vet omgezet. Hormonen die na de zwangerschap in je lichaam zijn achtergebleven worden ook sneller afgevoerd. De kou zorgt als het ware voor een versnelde vernieuwing van de cellen in je lichaam, en heeft zo een positief effect op je humeur, gezondheid en energie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply