Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Weer terug naar je ‘oude ik’
  4/4 - (1 stemmen)

  Het valt niet mee om na het hele traject van behandelingen na borstkanker weer je ‘oude ik’ terug te vinden. Vooral wanneer je chemokuren hebt ondergaan, zul je daar nog lang de gevolgen van onder­vinden. De heftige behandelingen hebben niet alleen je hele lichaam aangetast, ook mentaal hebben ze de nodige invloed gehad. Je voelt je lamlendig en kunt niet de kracht en discipline opbrengen om weer in beweging te komen.

  ‘Door krachttraining, aangevuld met verantwoorde voeding, zal je hormoonbalans weer stabiliseren’, weet personal trainer en mental coach Rémon Koetje. ‘Vooral wanneer je zo ziek bent geweest, is een 1-op-1-training heel effectief. Door al die heftige behandelingen ben je niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal achteruit gegaan. Ik zie vaak dat vrouwen na het hele behandelingstraject heel onzeker zijn over zichzelf: ‘Kan ik dit allemaal wel?’ Het is mijn taak om hen dan aan te moedigen en te motiveren. En daar ligt ook mijn kracht. Door mijn enorme betrokkenheid met mijn klanten weet ik ze enthousiast te maken en over de streep te trekken, want ik voel heel goed aan wat ze nodig hebben. Daardoor kan ik hen op de juiste manier aanmoedigen om een nieuwe lifestyle te ontwikkelen waarin ze zich weer lekker zullen voelen.’

  Gedragspatronen doorbreken
  Vol liefde en passie spreekt Rémon over zijn vak. ‘Ik heb ­dagelijks contact met mijn klanten en stap voor stap gaan we aan het werk. Uiteraard vindt er eerst een intake­gesprek plaats en mag de klant vrijblijvend een proefles volgen om te ervaren of ze het prettig vindt om met mij te werken. Naast de trainingen, die we heel voorzichtig opbouwen aan de hand van de wens en doelstelling van de klant, geef ik ook advies over de voeding. Door het hele ziekteproces is die ook vaak achteruitgegaan. Het gaat erom dat er weer een goede basis komt met verantwoorde voeding, verdeeld over ontbijt, lunch en avondeten. Naast de training en de voeding komt er dan ook nog een stukje lifestyle bij. Lichaam en geest zijn namelijk één geheel, en vaak moeten bepaalde gedragspatronen doorbroken worden. Dat is maatwerk en per persoon heel verschillend. Daarom werk ik ook met kleine doelen, en al die kleine doelen samen brengen de klant uiteindelijk waar ze wezen wil. Ik werk ernaar toe dat, op het moment dat ze dat ­ultieme doel bereikt heeft, ze het stukje motivatie om te blijven sporten en verantwoord te eten ook zelf kan vasthouden. Daar ligt mijn kracht.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Anita op oktober 8, 2015, 5:58 pm

  Wat een mooi artikel. Bijzonder om te lezen dat personal training lang niet altijd alleen maar gaat om het afvallen…

  Beantwoorden →