Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer terug naar je oude silhouet
  Rate this post

  Wanneer je als gevolg van borstkanker een borst of beide borsten moet missen, dan kan je vrouwelijkheid een flinke deuk oplopen. Een goede, natuurgetrouwe prothese en mooie lingerie die naadloos op je prothese aansluit, helpen je dan om weer zelfvertrouwen uit te stralen en je op en top vrouw te voelen.

  De keuze die je maakt voor een bepaalde borstprothese is erg belangrijk, omdat elke borst een andere vorm heeft, en de prothese de eigen borst zo goed mogelijk moet benaderen. Samen met jou wordt er gezocht naar de meest natuurgetrouwe oplossing. De prothese die in aanmerking komt, hangt af van de operatiemethode en van je lichaamsbouw. De borstprotheses zijn gemaakt van siliconen, waar een comfortabele, zachte folie omheen zit, wat zorgt voor een prettig draagcomfort. Ook krijg je uitleg over de manier waarop de borstprothese het beste onderhouden kan worden.

  Lingerie en badkleding
  Als je eenmaal een borstprothese hebt uitgezocht, hoort daar natuurlijk ook bijpassende lingerie en badkleding bij. Tegenwoordig zijn er allerlei mogelijkheden om er met deze lingerie weer vrouwelijk uit te zien. Verder is er aangepaste badmode en zijn er zwem- en plakprotheses. Medische Speciaalzaak J.C. Olland b.v. heeft protheses, lingerie en badmode (ook verkrijgbaar in grote maten) van gespecialiseerde merken, waaronder Anita, Amoena en Silima. Het passen gebeurt in een speciale ruimte, waar je alle tijd en aandacht krijgt.

  Therapeutische elastische armkous
  Bij de behandeling van borstkanker kan er lymfoedeem ontstaan, doordat de lymfevaten beschadigd zijn en de lymfeklieren verwijderd zijn bij de behandeling (‘okselkliertoilet’). Je kunt lymfoedeem gemakkelijk herkennen aan een zwelling in de armen. Het is vaak zo dat de getroffen ledematen pijn doen en/of tintelen en er bewegingsverlies ontstaat. Het probleem kan aangepakt worden met behulp van lymfedrainagetherapie. Om het resultaat daarvan vast te houden, krijg je het advies van de huisarts of specialist om een therapeutische elastische armkous te dragen. Medische Speciaalzaak J.C. Olland b.v. heeft een uitgebreid assortiment. Medische compressiekousen helpen bij aandoeningen zoals spataderen, lymfoedeem of lipoedeem. De compressie verbetert de veneuze en lymfatische terugstroom. Pijn of een zwaar gevoel vermindert zienderogen of verdwijnt helemaal, en je kunt weer gewoon doen wat je wil doen, omdat je geen bewegingsbeperking meer hebt.

  Allerlei kleuren
  Bij therapeutische elastische kousen hoef je ook niet te denken aan saaie beige, bruine of zwarte kousen: ze zijn er in allerlei kleuren en bijvoorbeeld met een batikpatroon. En je kunt er eventueel een kanten overtrekje overheen doen. Het moeten dragen van een kous is natuurlijk geen pretje, maar je hebt tenminste wel een kous waarmee je gezien mag worden! Natuurlijk krijg je een uitleg over de manier waarop het aan- en uittrekken van de kous in zijn werk gaat, welke aan- en uittrekhulpmiddelen je eventueel erbij kunt gaan gebruiken en hoe je deze het beste kunt onderhouden met bijvoorbeeld speciale wasmiddelen. Voor het aanvragen van een therapeutische elastische kous heb je een verwijzing van je huisarts of specialist nodig.

  Erkenning en vergoedingen
  Medische Speciaalzaak J.C. Olland b.v. is erkend door de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen. Dit betekent dat je bij de zaak kunt rekenen op deskundig advies en producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. De winkel heeft contracten met alle zorgverzekeraars, en kan de declaratie voor je verzorgen, zodat je daar zelf geen omkijken meer naar hebt.

  Je kunt tijdens openingstijden op afspraak bij zowel de winkel in Zwolle als Hengelo terecht. In beide winkels staat de mammacareadviseuse voor je klaar, zodat je professioneel en eerlijk advies krijgt. Ben je medisch niet in staat om naar de winkel toe te komen, dan is bezoek aan huis ook mogelijk.Zwolle is geopend van maandag tot en met zaterdag en Hengelo is geopend van maandag tot en met vrijdag.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply