Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Weer vertrouwen in je lichaam

  Kanker heeft een grote impact op jouw leven. Er gebeurt opeens van alles: een operatie, bestralingen, chemotherapie… Die gaan gepaard met allerlei lichamelijke ongemakken als kaalheid, verlies van conditie, vermoeidheid enzovoort. Zeker vermoeidheid is een lichamelijke klacht die veel voorkomt tijdens en na kanker. Je kunt het gevoel hebben altijd ‘aan’ te staan.

  De ziekte, spanningen en drukte laten hun sporen na in het lichaam. Als deze restjes spanning niet worden opgeruimd, stapelen ze zich langzaam op. Deze (onbewuste) spanning beïnvloedt je houding, beweging, adem en stemming, en dit kan leiden tot een scala aan vage, onbegrepen klachten. Het kan dus weliswaar zo zijn dat je genezen bent van de kanker, maar dat je nog wel spanning in je lichaam hebt zitten.

  Of je voelt je lichamelijk juist wel goed, maar je weet of merkt ergens dat je emotioneel nog niet klaar bent met het proces. Misschien is je omgeving blij omdat je genezen bent, maar kom jij juist in een proces van verlies van het vertrouwen in je lichaam of verdriet. Dat is ook niet zo gek: je lichaam heeft je in de steek gelaten en dat vertrouwen is niet in één keer hersteld.

  Of je merkt dat het patroon om te overleven tijdens het ziek zijn in je systeem blijft zitten of bij je omgeving, die voorzichtig met jou blijft omgaan. Kortom: het wordt tijd om weer te voelen en te ervaren dat jouw basis stevig en veilig is, en dat alles gevoeld en gedeeld mag worden.

  Met lichaamsgerichte therapie en coaching, zoals adem- en traumatherapie, kan ik je helpen om weer in contact te komen met je lichaam. Doel is dat je weer vertrouwen kunt hebben in je lichaam, zodat je de onbewuste spanningen kunt loslaten en je de toekomst weer positief tegemoet kunt treden.

  Maroesja Grabijn

  Over Maroesja Grabijn
  Maroesja Grabijn is lichaamsgericht therapeut en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Maroesja: ‘Met de veranderingen die spelen in je leven, wil ik je een andere benadering bieden om hiermee om te gaan, terwijl je je gezondheid verbetert en je een manier vindt om je veilig en ontspannen te voelen in de wereld en je lichaam.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply