Rate this post
 • Weer vooruitkomen door om te kijken
  Rate this post

  Is je accu helemaal leeg? Heb je het gevoel dat je continu onder druk staat? Dan denk je waarschijnlijk niet aan een regressie- en reïncarnatietherapeut. Maar juist bij dit soort klachten kan deze vorm van therapie heel veel betekenen!

  Bij regressie- en reïncarnatietherapie worden geen symptomen bestreden. We gaan terug naar de oorzaak: onverwerkte ervaringen in het verleden. Je klachten worden bij de kern aangepakt, zodat de (lichamelijke) symptomen die je nu ervaart niet meer nodig zijn en kunnen verdwijnen. Misschien ligt de oorzaak van je klachten in je jeugd. Je werd bijvoorbeeld niet echt gezien of hoorde er niet bij. De pijnlijke gevoelens die dit opriep, heb je toen diep weggestopt, en je bent wellicht heel erg je best gaan doen om toch aansluiting te vinden. Dit gedrag neem je mee in je verdere leven. Ook als volwassene sloof je je nog steeds erg uit, en onbewust hoop je alsnog de waardering te krijgen die je als kind zo gemist hebt. Maar dit zorgt niet voor een blijvende oplossing en dus ga je steeds harder rennen tot het op den duur echt niet meer gaat. Je ontwikkelt stress en/of vermoeidheid.
  Door tijdens de therapie onder mijn begeleiding terug te gaan in de tijd word je je bewust van de onderliggende angsten en gevoelens. Je gaat begrijpen wat er is gebeurd, wat je bent gaan geloven en wat je strategie is geworden. Door de pijnlijke gevoelens opnieuw te beleven, kunnen ze geaccepteerd en los­gelaten worden, zodat je lichaam zich weer kan ontspannen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply