Rate this post
 • Weer werken als je kanker hebt
  Rate this post

  Collega’s en leidinggevenden verwachten dat je weer de oude bent en zelf wil je niets liever. Sommigen lukt het om te werken tijdens de behandeling van kanker. Maar meestal komt het werk pas weer in zicht als de zwaarste behandelingen achter de rug zijn. ‘Je ziet er goed uit’, zeggen collega’s dan. Ze moesten eens weten hoe je je voelt: vermoeid en onzeker over hoe het verder moet.

  Je zou niets liever willen dan weer je oude energie ervaren, maar je lichaam en geest zijn ingrijpend en misschien wel blijvend veranderd. Hoe leg je dat uit? Veranderingen in de werksituatie kunnen je extra onzeker maken: ‘Wie is die nieuwe collega of manager?’ ‘Kan ik mijn oude functie nog aan?’ ‘Hoe bouw ik mijn uren op?’ ‘Gaat het nog wel goed met het bedrijf?’ ‘Wat gebeurt er als ik in de WIA beland?’

  Concentratie
  Concentratieproblemen, geheugenverlies en overgevoeligheid voor prikkels zijn veel voorkomende klachten die lange tijd kunnen aanhouden na behandeling van kanker. De Cogmed werkgeheugentraining kan daarin een keerpunt betekenen.

  Balans vinden
  Confrontatie met kanker roept vragen op als ‘Wie ben ik nu?’ en ‘Wat kan ik nog?’. Balans vinden in belasting en belastbaarheid, in willen en kunnen: dat is waar het om gaat. Je hoeft het niet alleen te doen. Een re-integratiecoach kan met je stilstaan bij de impact van jouw ziekte en behandeling. Wat is er fysiek, emotioneel en psychisch met je gebeurd? Hoe werkt dat door in je relatie of gezin? Wat betekent dat voor je werk? Hoe gaat je baas hiermee om? Hoe kun je je belastbaarheid verbeteren? En wat als werken nog niet lukt of niet meer lukt? Wat vraagt de Wet Verbetering Poortwachter van jou? Misschien is het beter ander passend werk te gaan zoeken… Neem gerust contact op voor een gratis oriënterend gesprek.

  Aanbod
  Interactieve lezingen: ‘Werken als je kanker hebt’, voor werknemers, werkgevers, verzorgenden en andere betrokkenen.
  – Vicki Brownhuis Den Bosch, woensdag 25 oktober 19.30 uur. Zie pagina 32.
  – Inloophuis De Eik Eindhoven, vrijdag 27 oktober 14.00 uur.

  Cecile Collaris is ervarings­deskundige en re-integratiecoach. Ze begeleidt mensen met kanker en leidinggevenden bij vragen rondom werk. ‘Een antwoord vinden op dat wat tegenzit’ is haar levensmotto.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply