Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weerbaarder & gelukkiger
  Rate this post

  Is jouw kind vaak boos of verdrietig? Heeft het weinig zelfvertrouwen, een negatief zelfbeeld, of is het faalangstig? Weet je niet wat er nou aan de hand is? Er zijn allerlei redenen waarom jouw kind niet lekker in zijn vel kan zitten. De juiste sociaal-emotionele begeleiding kan jouw kind helpen.

  Kinderen vinden het vaak moeilijk om gevoelens onder woorden te brengen. Dan vertellen ze niet wat maakt dat ze bijvoorbeeld boos, angstig of verdrietig zijn. Het kan zijn dat ze niet goed weten wat er van ze verwacht wordt of dat ze zich onbegrepen voelen. Dat geeft de kinderen zelf, hun ouders, en andere mensen die belangrijk voor ze zijn, een gevoel van onmacht en onbegrip. Belangrijk is dat de psychosociale factoren uit de omgeving van het kind worden meegenomen om de juiste begeleiding in te zetten. Door de inzet van systeembegeleiding en cognitieve gedragsbegeleiding worden patronen in het contact en communicatie tussen gezinsleden zichtbaar.
  Praktijk KindVerbindt biedt sociale vaardigheidstrainingen en psychofysieke Rots en Watertrainingen. Kinderen leren omgaan met en herkennen hun eigen gevoelens en emoties door het aanleren van sociale en emotionele vaardigheden.

  KindVerbindt biedt ouders handvatten in de ondersteuningsbehoefte en gedrag van het kind. Ook psycho-educatie wordt aangeboden om het gedrag van het kind beter te leren begrijpen, zodat er op een juiste manier met het kind en zijn of haar gedrag(sstoornis) omgegaan kan worden. In deze vormen van begeleiding is het vooral van belang dat ouders leren omgaan wat het kind wél kan in plaats van de beperkingen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply