Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Weerbaarheid helpt je verder’
  Rate this post

  Kinderen groeien tegenwoordig op in een wereld waarin ze van alle kanten prikkels ontvangen. Ook wordt kinderen vaak veel druk opgelegd om te presteren. Niet alleen op school, maar ook in een sport moeten ze uitblinken. Een grote groep vriendjes en vriendinnetjes hoort er natuurlijk helemaal bij!

  Alles gaat in een razendsnel tempo. Om dat tempo te kunnen bijhouden, is er nauwelijks tijd om even op adem te komen. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel kinderen weleens te maken krijgen met onzekerheid of faalangst op het gebied van sociale contacten, emotionele ontwikkeling of schoolse activiteiten. Kindercoach Monique vertelt hoe coaching of een training jouw kind kan helpen steviger in deze wereld te staan.

  Leer ‘nee’ zeggen!
  ‘De weerbaarheidstraining is opgezet volgens de Bikkelmethode. Tijdens de training behandelen we verschillende onderwerpen zoals ‘nee’ zeggen, je fijn voelen in een groep en zelfverzekerd aan een toets beginnen. De trainingen bestaan uit diverse sessies van een uur. Je kind wordt individueel gecoacht, zodat het de volledige aandacht krijgt. Na elke sessie krijgt je kind een opdracht mee naar huis, zodat ze thuis ook kunnen oefenen. De gecertificeerde trainingen zijn ontwikkeld door ervaren GZ-psychologen, orthopedagogen en onderwijsdeskundigen. Daarnaast is bewezen dat de methodieken succesvol zijn. Ik geloof dat weerbaarheid je verder helpt en dat het belangrijk is om kinderen vaardigheden te leren waarmee ze uitdagingen nu én in de toekomst goed aankunnen.’

  Niet gefaald, maar geleerd
  ‘Wanneer er bij je kind faalangst wordt geconstateerd, kun je in eerste instantie met de leerkracht overleggen. Scholen bieden soms faalangsttrainingen aan. Je kunt ook een faalangsttraining volgen bij een gespecialiseerde kindercoach. De faalangsttraining is individueel en bestaat uit een intakegesprek en vier trainingssessies. In de training leer ik je kind wat faalangst eigenlijk is, welke soorten er zijn en welk soort faalangst bij jouw kind speelt. Vervolgens is het tijd om ermee te leren omgaan. Het is belangrijk om anders te gaan denken en het G-schema onder de knie te krijgen. Het G-schema staat voor de relatie tussen gebeurtenissen, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen. Mijn boodschap is: ‘Als iets niet lukt, heb je niet gefaald, maar geleerd.’

  Over Monique
  Geïnspireerd door haar werk bij de GGD, waar ze met kinderen uit het basisonderwijs werkte, haar werk in het ziekenhuis én door haar eigen ervaringen met een kindercoach, is Monique zelf de opleiding tot kindercoach gaan volgen. In haar praktijk Moos Kindercoach biedt Monique weerbaarheidstraining, faalangsttraining en kindercoaching voor kinderen van 8 tot 16 jaar. Ze is gecertificeerd trainer en helpt kinderen om op een laagdrempelige, positieve en oplossingsgerichte manier sterker in hun schoenen te staan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply