Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wees je klachten voor!
  Rate this post

  Je bent lekker bezig, zit in een goede flow, doet er nog een schepje bovenop om je doel te halen, en dan begint je lichaam te protesteren. Pijntjes: vaste rug of schouders, nek- of hoofdpijn. De oplossing? Bel je masseur; die regelt het wel.

  Dit zie ik vaak in de praktijk: dat mensen pas een afspraak maken als het kwaad al is geschied. De meeste klachten hebben te maken met een disbalans tussen spanning en ontspanning, zowel mentaal als fysiek. De spanningsklachten zijn vaak al vergevorderd. Ondanks dat ik al jaren met veel plezier mensen van hun lichamelijke klachten afhelp, zie ik ze liever preventief komen. Het liefst masseer ik als behoud van een goede gezondheid.

  Yoga
  Mede door deze ervaringen in mijn praktijk ben ik gaan onderzoeken hoe ik kan bijdragen aan een duurzamer herstel van veel voorkomende klachten. Toen yoga op mijn pad kwam, zag ik een verbinding. De combinatie van yoga en massage leek mij een mooie oplossing. Ik ben nu in mijn vierde jaar van mijn yogadocentenopleiding en bezig met mijn scriptie, waarin ik onderzoek op wat voor manieren yoga veel voorkomende klachten uit de massagepraktijk kan verminderen.

  In de yogalessen leer ik je goed te voelen wat er gebeurt in je lichaam. Je leert door middel van bewustwordingsoefeningen spanning en ontspanning in je lichaam te herkennen. De ademhaling speelt ook een grote rol in dit proces. Door het lichaamsbewustzijn en de ademhaling te combineren, kun je volledige ontspanning toelaten en vind je een algehele balans. Met mijn yogalessen leer ik je dus eigenlijk beter voor jezelf te zorgen. Door je de spanning op tijd te leren herkennen, weet je wanneer je extra hulp kunt gebruiken, en dus wanneer je een massage moet inplannen.

  Mijn advies? Laat je eens een paar keer goed losmasseren en houd de ontspanning vast door middel van yoga. Vind je balans middels yoga en vul dit aan met massages.
  Je bent te allen tijde welkom voor een massage!

  Binnenkort bied ik hatha-yoga lessen aan in de buurt van mijn praktijk. Hou mijn website in de gaten voor concrete informatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply