Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wees zuinig op je velletje
  Rate this post

  Als aan jou gevraagd wordt om een paar belangrijke organen op te noemen, zul je waarschijnlijk in eerste instantie denken aan je hart, longen en lever. Misschien heb je het ook nog wel over je nieren of je schildklier, maar hoogstwaarschijnlijk zul je je grootste orgaan vergeten: je huid.

  In eerste instantie maakt je huid je herkenbaar tot wie je bent, maar daarnaast heeft het natuurlijk nog veel meer functies. Het biedt bescherming, laat je zintuigen werken, is een opslag voor energie en zorgt, onder invloed van zonlicht, voor de aanmaak van vitamine D. Het beschermt de rest van je lichaam tegen schadelijke stoffen en bacteriën, schimmels en virussen. Je huid houdt je lichaam op temperatuur: als je het koud hebt, knijpen de bloedvaatjes samen en wanneer je het warm hebt, ga je transpireren. Je huid heeft dus heel wat functies, maar je moet er wel voor zorgen dat het al deze functies zo goed mogelijk kan blijven uitoefenen.

  De juiste producten
  Een goede verzorging is dan ook geen overbodige luxe. Aan de ene kant betekent dit dat je je huid zo goed mogelijk moet reinigen. Immers, hoe schoner de huid, des te beter het kan blijven functioneren. Aan de andere kant moet je voorzichtig zijn met de producten die je gebruikt om je huid te reinigen, te verzorgen en te verfraaien. Bij verkeerd gebruik of producten die niet geschikt zijn voor jouw huid, is de kans op irritaties of beschadigingen groot.

  Voor elke huid
  ‘Wij hebben de mogelijkheden én de kennis in huis om je huid optimaal te laten functioneren’, legt Trieneke Hengst-Oppenhuizen van Huidpraktijk Heerenveen uit. ‘Het is dan ook niet toevallig dat wij met producten werken, die aan de fysiologische eigenschappen van je huid beantwoorden. Deze producten kunnen positief inspelen op de eigenschappen van de probleemhuid, de ouder wordende en zelfs de babyhuid. Ze voorkomen terugval en worden door de meest gevoelige huid goed verdragen.’

  Voor het houdbare effect
  In de Huidpraktijk Heerenveen ligt de focus dus op de kwaliteit van de huid, door een goed reinigings- en beschermingsregime te gebruiken, want de meeste mensen willen toch zo lang mogelijk die jonge en frisse uitstraling behouden.
  Om het verouderingsproces steeds een beetje terug te draaien, horen dan ook regelmatig onze specifieke peelings en/of laserbehandelingen voor huidverbetering en huidverjonging toegepast worden voor een lang en houdbaar resultaat.
  Preventie tegen huidproblemen en veroudering is de sleutel, en dat heeft meer waarde dan Botox-injecties. Die werken ongeveer 3 tot 6 maanden lang en, dat mag ook weleens gezegd worden: het is een feit dat spieren na verloop van tijd niet meer werken en dat kan ongewenste consequenties hebben. Als je te veel en te lang Botox toepast in een bepaalde regio, zullen deze spieren sneller slapper en platter worden, en zal de huid dunner en losser worden, en dus sneller verouderen! Van peelings en laserbehandelingen daarentegen is wetenschappelijk bewezen dat die de collageenaanmaak stimuleren en dus volume in de huid creëren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply