4/4 - (1 stemmen)
 • Weet wat je eet, ook als je borstvoeding geeft
  4/4 - (1 stemmen)

  Borstvoeding heeft veel voordelen ten opzichte van het voeden met de fles. Je geeft je kindje niet alleen de juiste hoeveelheid voedingsstoffen, maar ook nog eens beschermende antistoffen mee. 

  Toch lijkt het soms ook mis te gaan. Ook al let je op dat je geen sterk gekruide gerechten, knoflook, uien en koolsoorten eet, toch blijft je kindje huilen, heeft het vreselijke buikkrampjes en soms zelfs uitslag of eczeem. Is je kindje overgevoelig voor jouw moedermelk?

  Arthur Glorie, orthomoleculair therapeut bij Human Innovation, komt dergelijke problemen regelmatig tegen in zijn praktijk. ‘Er is beslist een oplossing en je hoeft dus niet zomaar te stoppen met het geven van borstvoeding. Eerst brengen we in kaart wat de problemen zouden kunnen zijn. Omdat je bij een baby nog geen bloedonderzoek kunt doen om uit te vinden of er voedselintoleranties bestaan, moet je dat op een andere manier toetsen. Daarvoor breng ik eerst het voedings- en levenspatroon van de moeder in kaart. Als zij bijvoorbeeld bepaalde, weliswaar gezonde, producten gebruikt die belastend kunnen zijn voor het kindje, adviseer ik om met het gebruik daarvan te stoppen. Meestal starten we met een lactose- en koemelkvrije voeding. De stofjes die in je eten zitten, kunnen wel 72 uur in je systeem blijven hangen, en dat geldt ook voor je kindje. Het kan dan ook enkele dagen duren voordat je resultaat ziet.

  Ik geef een bepaalde methode mee en het is belangrijk dat je goed oplet hoe het kindje daarop reageert. Door aan te passen aan de baby hopen we op een blije baby die volop kan genieten van het goede van jouw moedermelk.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply