Rate this post
 • Weet je het even niet meer?
  Rate this post

  Iedereen heeft wel eens vragen over bijvoorbeeld relaties, werk of de omgang met anderen. Meestal kun je zelf de antwoorden wel vinden, maar soms kun je wat hulp gebruiken van een ervaren mediator / counsellor. 10 antwoorden op 10 vragen.

  Ik wil met jou nadenken over de vragen die je hebt op jouw/jullie levenspad. Door ­ervaringen uit de praktijk en diverse opleidingen heb ik diverse mogelijkheden om jou te brengen naar de juiste oplossing. Het zullen geen kant en klare oplossingen zijn: je zult er zelf aan moeten werken. Mijn werkwijze is gericht op persoonlijke aandacht.

  ‘Ik heb relatieproblemen. De communicatie gaat niet goed; het lijkt of we beiden onze eigen gang gaan.’
  Het is jammer als jullie elkaar niet meer begrijpen. Vaak is het niet hopeloos, al lijkt dat soms wel, maar er zijn altijd mogelijkheden. Het is voor beide partijen altijd weer fijn als ze weer in gesprek komen met elkaar.

  ‘Mijn huwelijk is belangrijk voor mij. Hoe zorg ik ervoor dat mijn huwelijk blijft voortduren?’
  Door in elkaar te blijven investeren, door samen activiteiten te ondernemen en interesse in elkaars werk te blijven houden. Ik zie tegenwoordig vaak dat partners ­nalaten om op tijd actie te ondernemen.

  ‘Ik ben heel verdrietig. Hoe ga ik daarmee om?’
  Iedereen maakt wel eens verdrietige dingen mee. Het is dan belangrijk om het verdriet te erkennen en eraan toe te geven.

  ‘Ik heb net een scheiding achter de rug, heb zoveel vragen en kan die niet kwijt. Wat moet ik doen?’
  Scheiden is een ingrijpende situatie in je leven. Vrij zijn van de ander kan een opluchting geven, maar het roept ook allerlei andere vragen op. Belangrijk in zo’n situatie is dat je kunt klankborden.

  ‘Hoe kan ik mijn partner beter begrijpen?’
  Je kunt proberen elkaar uitdagingen aan te bieden, het bespreken van ­onderwerpen, doorvragen naar aanleiding van de antwoorden. Elkaar ruimte bieden als de ander nog niet zover is in de meningsvorming.

  ‘Hoe ga ik om met opvoedingsvragen?’
  Belangstelling tonen voor de leefwereld van het kind, begrip hebben voor zijn/haar leefwereld.

  ‘Hoe laat ik situaties los?’
  Het in gesprek gaan met jezelf, het begrijpen van je eigen identiteit en inzicht hebben in het loslaten.

  ‘Hoe vertel ik een moeilijke boodschap?’
  Zoek naar een goed moment. Weet voor jezelf dat de ander eraan toe is om de moeilijke boodschap te ontvangen. Tijdens het brengen van de boodschap moet je zelf de rust kunnen bewaren.

  ‘Hoe ga ik om met verlies, bijvoorbeeld na een overlijden?’
  Het is belangrijk dat je voor jezelf erkent dat je verdriet hebt. Vervolgens is het goed om hierover te praten met anderen. De tools die je hiervoor ­nodig hebt, kunnen we samen bepalen. Het is belangrijk dat je daarvoor dicht bij jezelf blijft.

  ‘Hoe krijg ik meer greep op mijn eigen leven?’
  Jezelf spiegelen, kritisch naar jezelf durven kijken. Vraag aan mensen uit je naaste omgeving wat ze van jou vinden. Zet je positieve en negatieve punten van jezelf op een rijtje en besluit waaraan je wil werken.

   

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply