Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weet jij hoeveel het kost?
  Rate this post

  De geboorte, het huwelijk en het sterven zijn drie belangrijke en bepalende gebeurtenissen in een mensenleven. Aan elke mijlpaal zijn niet alleen de nodige emoties verbonden, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Bij een geboorte en huwelijk wordt dit doorgaans al maanden van tevoren nauwkeurig voorbereid. Kosten worden vergeleken en opties worden afgewogen om tot een weloverwogen keuze te komen. Is het dan eigenlijk niet heel raar dat we dit bij een uitvaart niet doen?

  Want eigenlijk doe je dat toch bij alle grote uitgaven? Als je bijvoorbeeld een huis gaat kopen, zoek je ook uit waar je de voordeligste hypotheek kunt krijgen. Een uitvaart is een flinke uitgave, maar de meeste mensen hebben geen idee wat het kost. Nu kun je wel een lijstje invullen op internet dat de kosten voor je berekent, maar meestal schrik je dan enorm van de prijzen. Vaak zit je dan rond de € 10.000,- terwijl de begrafenissen en crematies die ik verzorg gemiddeld tussen de € 4000,- en € 5000,- kosten.

  Daarom adviseer ik ook altijd om van te voren gewoon die kosten eens op te vragen. Een overlijden komt meestal onverwachts en op zo’n moment is niet iedereen in staat om daar kritisch over na te denken en weloverwogen keuzes te maken. Het hoeft namelijk helemaal niet zo duur te zijn. Zelfs met een heel klein budget kun je een mooi afscheid creëren.

  Wat overigens ook nog steeds niet algemeen bekend is, is dat je vrij bent in de keuze van je uitvaartondernemer. Vanuit je uitvaartverzekering wordt er vaak een bepaalde ondernemer voorgedragen, maar je bent niet verplicht om daarmee in zee te gaan. Ook daarom is het zo goed om van te voren eens rond te kijken. Ervaren met wie je een klik hebt. Bel me daarom gerust een keer op om een afspraak voor een vrijblijvende indicatie van je wensenlijstje te maken. Dan kunnen we ook gelijk even kijken hoe je verzekerd bent en of de hoogte van het bedrag waarvoor je verzekerd bent nog bij je wensen past.

  Jolanda Hijmans

  Warm en persoonlijk
  Jolanda Hijmans: ‘Omdat je een uitvaart maar één keer goed kunt doen, vind ik het belangrijk om alles in het werk te stellen om een warme en persoonlijke uitvaart te regelen die helemaal aansluit bij de wensen van de overledene én de nabestaanden. Alles is bespreekbaar en alles is mogelijk. Waarschijnlijk nog meer dan je denkt. Iedere uitvaart is uniek.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply