Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weet waar je op moet letten
  Rate this post

  Het is algemeen bekend dat een (dreigend) hartinfarct vaak gepaard gaat met klachten als druk op de borst, zweten en een uitstralende pijn naar de linkerarm of de kaak. Door het herkennen van deze symptomen kan ernstige schade aan de hartspier vaak voorkomen worden.

  Hart- en vaatziekten zijn bij vrouwen doodsoorzaak nummer 1. Eén van de oorzaken is het feit dat hartproblemen bij vrouwen vaak anders en vager zijn dan bij mannen. Ook worden de klachten niet altijd in verband gebracht met het hart, waardoor er niet adequaat gereageerd wordt.

  Verkeerde diagnose
  Hartgerelateerde klachten worden zelfs regelmatig toegeschreven aan de overgang. Maar opvliegers kunnen ook het resultaat zijn van een te hoge bloeddruk. En een te hoge bloeddruk is een van de grootste risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

  Herken de signalen
  Daarom is het belangrijk om ook die onderbelichte symptomen van een hartinfarct te kennen én te herkennen. Onderstaande klachten zullen niet per definitie tot een infarct lijden, maar kunnen wel wijzen op een mogelijk naderend hartinfarct.

  Let op de volgende symptomen
  – Acute en ernstige vermoeidheid of slapeloosheid
  – Kortademigheid of hartkloppingen
  – Plotseling opkomende duizeligheid
  - Vervelend gevoel tussen de schouderbladen, in de maag- of borststreek of pijn in de nek
  – Branderig gevoel onder het borstbeen

  Gezonde leefwijze
  Door een gezonde leefwijze verklein je de kans op een hartinfarct. Overgewicht, te weinig bewegen, een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en roken zijn bekende boosdoeners, vooral in de aanloop naar de overgang. Zorg daarom dat je minimaal een halfuur per dag actief beweegt, gezond eet en stop met roken. Ga je overgewicht te lijf en let op je bloeddruk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply