Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • Weet wat er in dat koppie omgaat
  4/4 - (2 stemmen)

  Als je merkt dat je kind niet lekker in z’n vel zit of een beetje anders is dan anders, maak je je zorgen. Is jouw kind (hoog)gevoelig en heeft het driftbuien of vaak buikpijn? Houdt het zich moeilijk staande op school of heeft het vaak angstige gedachten?

  Jouw kind heeft een andere benadering nodig en ‘gewoon straf geven’ of zeggen tegen je kind dat het ‘gewoon even moet doorzetten’ helpt niet. En dat voelt ook niet goed. Je wilt geen gefrustreerde en chagrijnige ouder zijn. Je wilt je kind geven wat het nodig heeft, maar tegelijkertijd ook beschermen. Maar ook weer niet te veel…

  Wat jij wilt, is opvoeden vanuit je gevoel en dat dingen veel vanuit een ‘flow’ lopen en dat, als je kind een keertje in de emotie schiet, jij dan precies weet hoe te handelen. Je wilt dat je kind wat kalmer in het leven staat en beter kan omgaan met teleurstellingen en vervelende gebeurtenissen. Dat hij of zij beter bij zichzelf kan blijven. Wat jij wilt, is dat jij vanuit rust en kalmte kunt reageren op je kind en dat je kind dat terugdoet.

  Gedachten volgen
  Ik snap hoe lastig het kan zijn om je kind te begrijpen. Om te weten wat er zich allemaal in dat koppie afspeelt. Om de vele gedachten en gevoelens te kunnen volgen en te weten waar ze vandaan komen. Ik begrijp ook dat je niets liever wilt dan de impasse van boosheid en overprikkeling te doorbreken, maar tot nu toe dé weg nog niet gevonden hebt.

  Leren wat wél werkt
  Dan is het wellicht een goed idee om een ouder-en-kindtraject met mij aan te gaan. Ik kan kinderen heel goed aanvoelen en mij volledig verplaatsen in jouw kind. Hierdoor weet jij wat er in dat koppie omgaat. Je krijgt helemaal door wat je kind je echt wil vertellen met het gedrag. Achter het ‘lastige’ gedrag zit altijd een bepaalde behoefte. Samen gaan we ontdekken welke behoefte dit is. Ik help jou om alle lagen van frustratie, verwachting en teleurstelling los te laten. Ik leer je alles over het hoogsensitieve systeem van je kind en van jezelf. Jouw kind ga ik op een speelse manier laten ontdekken wat de emoties betekenen en wat zijn of haar behoeftes zijn én wat er nodig is om deze te vervullen. Het is belangrijk om dit zelf te ontdekken. Ik kan hierin begeleiden en op weg helpen. Ik loop als het ware een poosje mee om weer lucht in de situatie te krijgen. Hierbij kijk ik met een frisse blik, waarbij jullie je echt gezien en gehoord voelen.

  Janine Strik
  kindercoach

  Gratis e-book voor ouders
  Handvatten nodig? Op de site van Kinderzorgwinkel kun je gratis een e-book downloaden, speciaal voor ouders van (hoog)gevoelige kinderen. Om jou te helpen om zelf de rust te bewaren als je kind dat even niet lukt. Hierin staat beschreven wat je kunt doen om je kind beter te begrijpen en te ondersteunen als het hem of haar te veel wordt. Herstel de verbinding met jezelf en met je kind met behulp van dit e-book.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply