Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weetjes over botox
  Rate this post

  Is botox giftig?
  Botox (werkzame stof: botuline toxine A) is een neurotoxine. Het blokkeert tijdelijk de signaaloverdracht van zenuw naar spier. Hierdoor ontspant de spier en verdwijnen rimpels. Botox is dus geen gif in de zin dat het weefsel kapot maakt. Het wordt al ruim 20 jaar gebruikt voor medische en cos­metische doeleinden en is volledig veilig.
  Zoals gezegd is botuline toxine de werkzame stof. Behalve het bekendste merk Botox zijn er ook nog merken als Dysport, Xeomin, Azzalure, Bocouture en Vistabel.

  Waarvoor wordt botox nog meer gebruikt naast cosmetische doeleinden?
  Botox is ook zeer effectief tegen overmatig transpireren. Naar schatting heeft 4% van de Nederlandse bevolking last van overmatig transpireren, zonder te weten dat dit uitstekend te behandelen is.
  Botox geeft ook vaak verlichting van hoofdpijnklachten bij migraine en spanningshoofdpijn. Daarnaast wordt het in de neurologie gebruikt bij spierspasmen, in de urologie bij een spastische blaas, in de oogheelkunde bij scheelzien en in de gynaecologie bij vaginisme.

  Hoeveel cosmetische behandelingen per jaar?
  Wereldwijd
  Botox        5.000.000
  Fillers        3.000.000
  Peelings        1.300.000 bron: ISAPS

  82% door vrouwen en 18% mannen.

  Cosmetische behandelingen worden veel gedaan
  tussen 20 en 65 jaar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Henny212 op januari 28, 2019, 3:48 am

  Als ik mijn ervaring met jullie mag delen,
  mijn vrouw heeft een botox behandeling genomen en al was ik er eerst tegen moet ik zeggen dat ik toch wel blij ben met het eindresultaat! Ze heeft het gedaan via hofkliniek. <a href="https://www.hofkliniek.nl/">Botox</a&gt;
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel aanraad!

  Beantwoorden →