Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weg met de kruik en lekker gaan bewegen
  Rate this post

  Heb je last van buikpijn, rugpijn, ­hoofdpijn, stemmingswisselingen? Welk meisje, welke vrouw kent het niet? En het komt ook nog eens elke maand terug. Het liefst wil je wegkruipen met een dekentje en een warme kruik. Maar is dit echt de oplossing?

  Elk meisje, elke vrouw krijgt ermee te maken: de menstruele cyclus, een complex samenspel van betrokken hormonen en organen. ­Wanneer het lichaam in balans is en de organen goed functioneren, zijn er geen klachten. Pijn ontstaat wanneer in ons lichaam een blokkade optreedt in de energiestroom die nodig is om processen in je lichaam te laten plaatsvinden. Hierdoor ontstaat een disbalans. Juist de disbalans van de hormonen en het niet optimaal functioneren van organen maken dat we klachten ervaren tijdens de menstruatiecyclus. Door op de juiste manier om te gaan met de steeds veranderende ­situatie, kunnen we de pijntjes en het ongemak beperken en zelfs voorkomen. Reflexzonetherapie brengt bij menstruatieklachten het hormoonsysteem weaer in balans. In de loop van de cyclus zijn er steeds andere hormonen die een hoofdrol spelen en kunnen er andere klachten zijn. Bij Reflexologiepraktijk Lisette wordt behandeld met de cyclus mee: ik kijk naar de soort klachten en de fase van de cyclus waarop deze aanwezig zijn. In die fase plan ik een behandeling, waardoor er weer balans komt en klachten verdwijnen. Menstruatieklachten hoeven er dus in principe niet te zijn en zijn te voorkomen als je goed voor jezelf zorgt.
  Naast reflexzonetherapie kun je door te bewegen, ook en vooral tijdens de menstruatie, de energie in je lichaam laten stromen en daarmee disbalans voorkomen. Daarnaast zijn onder andere gezonde voeding en voldoende rust noodzakelijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply