Rate this post
 • Weg met die flubberbuik
  Rate this post

  Oké, je bent je tijdens je zwangerschap een beetje te buiten gegaan aan allerlei lekkere dingen. En daar pluk je nu, na de bevalling, de vruchten van. Je bent dolgelukkig met je kindje, maar beslist niet met je figuur. Of dat wat ervan is overgebleven. Hoe raak je die overtollige kilo’s en die slappe flubberbuik kwijt en hoe kom je ooit weer in shape?

  Je conditie is overigens ook niet om over naar huis te schrijven. De hormonen die door je lichaam gieren, maken het er ook al niet beter op. Wat jij nodig hebt, is een stok achter de deur. Een coach, in de persoon van een personal trainer, die je motiveert om aan het werk te gaan, maar er ook voor waakt dat dit verantwoord gebeurt. Je lichaam heeft namelijk nogal wat te verduren gehad en daar moet je op de juiste manier van herstellen.

  Altijd maatwerk
  Tijdens je zwangerschap zijn je buikspieren flink op- en uitgerekt. Hierdoor hebben ze aan functie moeten inleveren. Je rechte buikspieren zijn uit elkaar geduwd. De ruimte hiertussen heeft na de bevalling tijd nodig om weer te herstellen en daarom is het niet verstandig om deze spieren extra te belasten. Ook je bekkenbodemspieren zijn zwaar op de proef gesteld. Om te voorkomen dat je met vervelende blessures te maken krijgt, is het belangrijk dat je precies weet welke spieren je mag trainen en hoe zwaar je deze mag belasten. Je personal trainer is de aangewezen persoon om jou daarin te adviseren en te begeleiden. Afhankelijk van hoe jouw lichaam hersteld is, over het algemeen kun je een week of zes na de bevalling beginnen met trainen, wordt er een schema voor je opgesteld. Ook wanneer je tijdens je zwangerschap bijvoorbeeld veel bekkenklachten hebt gehad, is het goed om weer voorzichtig te beginnen, zodat je spieren sterker kunnen worden. Een personal trainer zal dan ook nooit met een standaard trainingsschema werken. Het is altijd maatwerk, helemaal afgestemd op wat jouw lichaam aankan.

  Core stability verbeteren
  De oefeningen zullen er in het begin op gericht zijn om je lichaam fysiek sterker te maken door je core stability en bekkenbodemspieren te versterken en conditie te verbeteren. Een personal trainer zal je helpen om weer een gezonde levensstijl te bereiken en geeft daarom eveneens tips en adviezen over voeding. Zo kom je niet alleen sneller in shape, maar door de (kracht)training en gezonde voeding ben je hormonaal ook weer eerder in balans. Met drie à vier keer trainen in de week heb jij na een aantal maanden je gewenste figuur weer terug.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply