Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weg met die stress!
  Rate this post

  Je bent blij als het weer vrijdag is en de werkweek eindelijk voorbij is. Ook de afgelopen week was weer pittige, met een deadline in je nek van die grote belangrijke klus, nét op het moment dat je collega met griep op bed lag. Nu geven een beetje spanning en druk jou weliswaar de energie om te knallen op je werk, maar toch vraag je je af of piekergedachten en dat gejaagde gevoel nou wel zo goed voor je zijn.

  Naast je werk heb je het ook nog eens druk met je gezin, familie en vrienden, en samen levert je dat stress op, met slaapproblemen, overdag weinig energie en een verminderde concentratie. Door die verminderde concentratie presteer je weer minder, en dat levert vervolgens weer meer stress op, en zo beland je in een vicieuze cirkel. Tijd om die te doorbreken, want anders kan een burn-out op de loer liggen.

  Diepe ontspanning
  Met acupunctuur kun je spanningen loslaten en zorgen voor een diepe ontspanning. Hoe zit dat? Bij acupunctuur worden een klein aantal zeer dunne naalden geplaatst op specifieke punten op het lichaam. De naalden zorgen ervoor dat de energie weer vrij kan stromen. Om de juiste informatie te vinden over de oorzaak van de klachten, onderzoekt acupuncturust Steven Lai de tong en de pols. Die geven veel informatie over hoe je energetisch in elkaar steekt. De naalden heffen de blokkade in de energiestroom op, zodat je lichaam zichzelf kan herstellen en de stressklachten verdwijnen. Acupunctuur zorgt ervoor dat je lichaam goed in de herstelfase komt en je een goede nachtrust krijgt, wat noodzakelijk is om je op te laden voor de volgende dag.

  Klein schokje
  Het plaatsen van de naalden is nauwelijks voelbaar. Je voelt hoogstens een klein schokje, wat een goed teken is, omdat je lichaam dan op de juiste manier reageert en de energie weer gaat stromen. Voor het beste resultaat zijn een aantal wekelijkse behandelingen nodig, afhankelijk van de ernst van je klachten. Ook kan acupunctuur prima ingezet worden ter ondersteuning van andere therapieën. Als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, worden acupunctuurbehandelingen grotendeels vergoed.

  De visie van Steven Lai
  ‘Lichaam en geest staan niet los van elkaar, maar zijn aan elkaar gekoppeld. Dat inzicht wordt steeds breder gedeeld en geldt ook voor zoiets als stress. Als je teveel piekert, hoopt de spanning zich op in je lichaam en dat heeft weer een negatief effect op de algehele gezondheid. Met behulp van acupunctuur kan de balans hersteld worden. Ik heb al meerdere keren gehoord van cliënten met stressklachten dat ze na behandelling met acupunctuur meer ontspannen zijn en meer energie hadden gekregen. Acupunctuur werkt bovendien ook goed om het geheugen een positieve prikkel te geven. Je kunt er scherper door worden en daardoor betere prestaties leveren.’

  Voor wie bang is voor naalden, is er een alternatief, namelijk laser. De laserstraal wordt dan gericht op de punten die stressverlagend werkt, zodat de bewuste spieren ontspannen.

  Acupunctuur werkt ook goed voor onder andere:
  – verkoudheid
  – allergieën
  – overgangsklachen
  – slapeloosheid
  – blessures en pijnklachten
  – vermoeidheid

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply