Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wég met die winterdip!
  Rate this post

  De dagen worden korter, de bomen worden kaal en buiten is het nat en guur. We trekken ons terug naar binnen en steken de kaarsjes aan. Maar voor sommige mensen is dit keerpunt in de natuur het begin van een heuse winterdepressie.

  Hoe werkt zo’n winterdip nou eigenlijk? En kun je er vanaf komen? Als je last hebt van een winterdepressie, voel je je vaak somber en neerslachtig. Je hebt minder energie, wilt veel slapen of veel eten. Je lichaam voelt zwaar en traag en soms heb je last van concentratieproblemen of gewichtstoename. Ook kun je meer last hebben van een negatief beeld over jezelf of de wereld om je heen.

  Slaaphormoon
  In de wintermaanden krijg je minder zonlicht, wat één van de oorzaken kan zijn van de winterdip. Doordat het langer donker is, wordt er meer melatonine aangemaakt, het slaaphormoon. Normaliter stopt de productie van dit slaaphormoon bij voldoende daglicht. Maar omdat de dagen in de winter korter en donkerder zijn, stopt bij sommigen deze productie in de ochtend niet en blijft het slaaphormoon in het lichaam. Dit zorgt voor een aanhoudend vermoeid gevoel.
  Ook een tekort aan vitamine D, dat wordt aangemaakt door zonlicht, kan een oorzaak zijn van de winterblues.

  Probeer eens hypnose
  Hypnose werkt snel en krachtig en kan je gemakkelijk en blijvend uit de vicieuze cirkel van depressieve gedachten en gevoelens halen. Hoe werkt dat dan? Maar liefst 95% wat je doet is onbewust en dat is ontzettend veel! Ergens in jouw onderbewuste is een moment opgeslagen dat je moe, lusteloos en neerslachtig wordt zodra de dagen korter worden. Maar zoals je wellicht weet of gemerkt hebt, heeft niet iedereen hier last van en is dit bij jou waarschijnlijk ook niet altijd het geval geweest. En dat is direct de ingang om te veranderen en definitief af te rekenen met de winterdip. Via hypnose maken we direct contact met die 95% en herprogrammeer je als het ware jouw gedachtestroom. De focus gaat van negatief naar positief en dit wordt stevig vastgelegd in je onderbewuste. Je leert technieken om snel je gevoel te veranderen. Zo doorbreek je de negatieve spiraal en word jij weer de baas over je gevoelens en gedachten. Laat de winter nu maar komen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply