Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weg met haar
  Rate this post

  Alhoewel je je hoofdhaar koestert en goed verzorgt, ben je niet altijd even blij met alle haren die elders op je lichaam groeien. Vooral wanneer ze donker, en dus goed zichtbaar, zijn.

  Ontsierende en storende haargroei waar je het liefst permanent van verlost wil zijn. Zou het geen uitkomst zijn als je nooit meer hoeft te scheren, waxen, harsen of epileren en geen last meer hebt van lelijke stoppels en pijnlijke, ingegroeide haartjes, maar kunt genieten van een mooie en gladde huid?

  IPL ontharen
  Met IPL kun je vrijwel elke zone op je lichaam zo goed als definitief ontharen. ‘IPL’ staat voor ­‘Intense Pulsed Light’ en is hoogenergetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Met het IPL-apparaat wordt een lichtflits op de huid afgegeven, waarna dit licht door het in de haar aanwezige pigment wordt omgezet in warmte en daardoor het haarzakje wordt vernietigd. Simpel gezegd wordt de haarwortel door de lichtflits vernietigd, waarna er geen haar meer uit kan groeien.

  Aantal behandelingen
  Gemiddeld zijn er acht tot tien behandelingen nodig, waarmee vaak 80 tot 90% haarreductie bereikt kan worden. 100% is met geen enkel IPL-apparaat mogelijk. Dat komt doordat elke haar zich in een bepaalde fase bevindt en alleen haartjes in de groeifase verwijderd kunnen worden. Dat verklaart ook meteen waarom er meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Het werkelijke aantal behandelingen en het resultaat hangen af van het huid- en haartype en de zone die behandeld wordt. Rode, blonde en grijze haren hebben geen pigment, dus die zullen niet reageren op de flitsen.

  Verschil IPL en laser
  IPL wordt ten onrechte wel eens verward met laser (Light Amplification by Stimulated Edmission of ­Radiation). Bij beide methodes wordt lichtenergie gebruikt om haarzakjes kapot te maken zodat er geen haar meer uit kan groeien. Een IPL-behandeling is echter minder intensief, heeft een kortere hersteltijd, is minder ingrijpend en goedkoper dan een laserbehandeling. Bij blonde, rode en grijze haren is, omdat er geen of weinig pigment in aanwezig is, een IPL-behandeling niet geschikt en in dat geval kan ­ontharen met behulp van laser uitkomst bieden.

  Niet pijnlijk
  Alhoewel je wel iets van de behandeling voelt, is deze niet echt pijnlijk. Je kunt een prikkelend gevoel ervaren als de lichtflits van het IPL-apparaat het haarzakje bereikt. Dit voelt als een elastiekje tegen je huid. De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met ­zonnebrand.

  Omdat het voor en na de behandeling niet verstandig is om je huid bloot te stellen aan de zon, is het najaar dé perfecte periode om met IPL te starten.

  IPL kan ook worden ingezet bij acne, couperose en ­pigmentvlekken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply