Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Weg met ongewenst haar
    Rate this post

    De zomer is weer voorbij, dus is het een mooie tijd om te beginnen met laserontharing. Belangrijk is wel: welk apparaat is goed en door wie wordt de behandeling uitgevoerd? Waar moet je op letten? De huidtherapeut zorgt ervoor dat de behandeling veilig is en het gewenste resultaat geeft.

    Het woord ‘laser’ is een afkorting. Het staat voor ‘Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation’. Laser is in feite heel krachtig licht; een smalle bundel die daardoor in staat is heel precies te werken. Het licht dat je buiten ziet, zijn alle kleuren van de regenboog bij elkaar. Dat geeft samen wit licht. Bij laser maak je echter gebruik van maar één van die kleuren oftewel golflengten. Daardoor kan de laser een heel precies en specifiek doel in de huid behandelen.

    Behandeling
    PUUR Huidzorg werkt met de LightSheer diode-laser, een van de beste lasers voor ontharing die op dit moment op de markt zijn. Bij de laserbehandeling wordt de kop van het laserapparaat op de huid geplaatst. Tijdens het geven van een puls wordt de warmte van de straal opgenomen door het pigment in de haar. Hierdoor raakt het haartje en daarbij ook het haarzakje oververhit en wordt het haartje vernietigd. De huid raakt hierbij niet beschadigd. Dankzij een huidkoelsysteem wordt de bovenste laag van de huid beschermd en gekoeld.
    Omdat haren in een cyclus groeien, is slechts een deel van de aanwezige haren in de groeifase. Alleen in de groeifase is de haarwortel gevoelig voor de laser. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat; gemiddeld tussen de 5 en 7. Dit hangt af van de hoeveelheid haren.

    Huidtherapeut
    De overheid heeft helaas nog weinig richtlijnen opgesteld over wie nu precies mogen werken met deze geavanceerde apparatuur. Ook zijn er vele, goedkope, inferieure apparaten op de markt. Hierdoor kunnen lage prijzen worden gehanteerd. Er worden vaak valse beloften gedaan. Wit, grijs of blond haar kan niet gelaserd worden. Het heeft immers geen kleur, en dat is de absolute voorwaarde voor effectief ontharen.
    De huidtherapeut heeft een 4-jarige HBO-opleiding gehad en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast is een huidtherapeut lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, die ook de veiligheid en kwaliteit waarborgt door gebruik te maken van protocollen en richtlijnen.

    Afspraak maken
    Voordat gestart kan worden met laserontharen, wordt eerst een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt de huid en worden de haren bekeken en wordt beoordeeld of laserontharing daadwerkelijk mogelijk is. Kijk voor meer informatie over behandelingen of voor het maken van een afspraak op de website van PUUR Huidzorg.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply