Rate this post
 • Weg met spanningshoofdpijn
  Rate this post

  Iedereen heeft wel eens last van spanningshoofdpijn, en bij 3% van alle Nederlanders is het chronisch. Klachten kunnen komen door emotionele spanning, zoals zorgen of stress, door lichamelijke spanning vanwege een slechte houding, kou of vermoeidheid. Vaak is er geen duidelijke oorzaak. Spanningshoofdpijn komt het meest voor bij mensen van 25 tot 45 jaar.

  De spierspanning ontstaat vaak vanuit de nek en trekt omhoog naar de achterzijde van de schedel of het voorhoofd. Veel mensen omschrijven het als ‘een band om het hoofd’. De hevigheid en frequentie van de hoofdpijn variëren nogal. Door het aanspannen van de spieren gaan de gewrichten van de nek minder goed bewegen. Een chiropractor kan deze gewrichtsblokkades en spierspanning verhelpen en de hoofdpijn verlichten.
  Jason White helpt dagelijks mensen met hoofdpijn, ­­­­­stress- en vermoeidheidsverschijnselen, nekpijn en schouderklachten. De in Miami geboren en getogen chiropractor volgde zijn universitaire opleiding in Amerika. ChiroPraktijk Waalstad heeft locaties in Nijmegen en Gennep en patiënten uit een grote regio. Vaak zijn het mensen die al van alles geprobeerd hebben. ‘De huisarts verwijst regelmatig naar de fysiotherapeut. Daar wordt men goed geholpen, maar bij sommige patiënten blijven de klachten terugkomen. Een verkeerde stand van een gewricht kan spierspanning veroorzaken, en je merkt dat die spanning ook na massage en oefeningen aanhoudt. De chiropractor stelt vast of er een onderliggend probleem is.’

  Gespecialiseerd
  Helaas kennen hier weinig mensen deze therapie. In het buitenland is chiropractie veel bekender. Vergeleken met fysiotherapeuten is het aantal chiropractors in ons land beperkt. De chiropractor is gespecialiseerd in de wervelkolom en het zenuwstelsel. De precisie van behandelen en de daarbij gebruikte technieken blijken vaak zelfs uitbehandelde mensen weer op de been te krijgen.

  Beknelde zenuwen
  Chiropractie richt zich op de oorzaak. Hoofd-, nek- en rugpijn, maar ook vermoeidheid, duizeligheid, een muisarm en vingertintelingen hebben veelal te maken met de wervels. Een nauwkeurige correctie is essentieel om beknelde zenuwen te bevrijden. Jason: ‘Een vastzittende wervel geeft via de zenuwen een prikkel aan de hersenen. Dat kan pijn tot gevolg hebben, maar soms ook vermoeidheid, of concentratie- en slaapproblemen. Ik weet wanneer ik welke techniek mag toepassen bij het uitoefenen van druk op de wervel, met nauwelijks napijn tot gevolg. Effectief en veilig.’
  Jason White heeft in Amerika de 8-jarige chiropractieopleiding gevolgd; een volwaardige universitaire studie met coschappen die onder andere ook in Engeland wordt aangeboden.

  Verbazingwekkende resultaten
  De resultaten zijn vaak verbazingwekkend. ‘Ik heb patiënten die overal zijn geweest: bij de fysiotherapeut, neuroloog, manueel therapeut. Ik traceer precies waar het fout zit. Veelal kunnen ze stoppen met de pijnstillers die ze gebruikten toen ze voor het eerst kwamen.’
  Het is wetenschappelijk aangetoond dat chiropractie veiliger en effectiever is. Een regelmatige controle is voor iedereen goed en zou veel klachten voorkomen. Chiropractie zorgt ervoor dat je lichaam beter functioneert, in balans blijft en bestand is tegen stress.

  Op de website staat een aanmeldingsformulier en een overzicht van wat de verzekeraars vergoeden. Een huisartsverwijzing is niet nodig. Behandelingen vinden plaats op afspraak; ook ’s avonds.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply