Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weg met vlekken!
  Rate this post

  Ben jij dit jaar op vakantie geweest? Even lekker naar de zon en ontspannen? Heerlijk natuurlijk! Maar wat minder heerlijk is, is wanneer je in het najaar een nogal vlekkerige huid ervoor terug hebt gekregen. Door (overmatig) zonlicht kun je namelijk last krijgen van pigmentvlekken.

  Vaak merken we daar niet zo veel van in onze jongere jaren. We worden lekker bruin in de zomer en in het najaar gewoon weer wat lichter. Maar hoe ouder we worden, hoe meer de pigmentvlekken zich laten gelden. Jammer natuurlijk, want daardoor lijkt je huid ouder dan je zou willen…

  Vervelende verkleuringen
  Pigmentvlekken zijn verkleuringen van je huid. Je pigmentcellen raken in de war en maken te veel of te weinig pigment aan. Wanneer er plaatselijk melanine wordt aangemaakt, verandert de kleur van je huid op die plekjes. Je krijgt donkere vlekjes. Maar ook een tekort aan pigment komt voor. Op zo’n moment zie je witte verkleuringen op de huid. Er zijn verschillende oorzaken waardoor pigmentvlekken ontstaan. De meest beruchte boosdoener is de zon, maar ook hormonen kunnen ermee te maken hebben. Bij hormonale veranderingen kun je denken aan zwangerschap, maar ook het gebruik van de anticonceptiepil. Daarnaast kan er ook hyperpigmentatie ontstaan na huidschade door acne of een ontsteking.

  Pigmentvlekken voorkomen
  Om pigmentvlekken te voorkomen, is het allereerst belangrijk nooit onbeschermd in de zon te zitten. Ook de zonnebank kan veel schade aanrichten. Het dagelijks insmeren met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 is aan te raden, ook op grauwe herfst- of winterdagen! Daarnaast is het belangrijk om parfum niet direct op de gezichtshuid te sprayen, omdat sommige parfumgrondstoffen, zoals bergamot, huidreacties kunnen veroorzaken. En, hoe moeilijk het ook is, beschadig de huid niet door pulken aan puistjes of ontstekinkjes. De kans op pigmentvlekken door een litteken is dan veel groter!

  Weer egaal en fris
  Omdat iedere pigmentvlek weer anders is, kan het belangrijk zijn om deze van tevoren te laten controleren door de huisarts. Als hij deze plek veilig acht, kun je bij de huidtherapeut advies vragen voor het verwijderen daarvan. Pigmentvlekken kunnen op verschillende manieren verwijderd of verminderd worden. Bij JV Clinic werken we met de producten en behandeling van MeLine. Zo’n 95% van de pigmentvlekken kunnen met deze methode verwijderd worden, zodat je huid weer egaal en fris oogt.

  Zelf aan de slag
  Met de MeLine bekijken we jouw type pigmentvlek, zodat we precies de juiste producten kunnen inzetten om deze te verminderen. De behandeling bestaat uit vijf stappen. Zo maakt de specialist jouw huid eerst klaar voor de behandeling, vervolgens worden de pigmentvlekken aangepakt met de producten uit de MeLine. De laatste drie stappen kun je zelf thuis uitvoeren. Dit maakt de behandeling niet alleen doelgericht, maar ook nog eens makkelijk in gebruik. Je hoeft dus niet steeds naar de specialist voor ingewikkelde behandelingen om een egale huid te kunnen bereiken.

  Tip!
  Het is slim om thuisgebruik van de MeLine-producten te combineren met de behandeling. Door deze combinatie gaan we een stijgende lijn zien wat betreft resultaat. Maar daarnaast kunnen we je ook adviseren over welke voedingssupplementen je hierbij nodig zou kunnen hebben voor een nog mooier resultaat. Na de kuur is het belangrijk om de huid drie maanden te laten rusten voordat je andere behandelingen ondergaat zoals een peeling of laser. Dit is om te voorkomen dat het pigment weer opgewekt wordt door andere behandelingen.
  Wel is het mogelijk om huidverzorgende huidbehandelingen te ondergaan, maar voor je eigen veiligheid is het belangrijk om deze bij JV Clinic te ondergaan om huidbeschadiging en resultaat vermindering te voorkomen.
  En leuke bonus: wist je dat niet alleen pigment, maar ook fijne rimpels verdwijnen door deze behandeling?

  Bij de specialisten van JV Clinic kun je terecht voor de volgende behandelingen:
  – Cryotherapie/afslanken
  – Rimpelinspuiting
  – Definitief ontharen
  – Huidverbetering
  – Permanente make-up
  – Huidverjonging
  En nog veel meer!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply