Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De weg naar een gezond gewicht

  Oktober 2015: tot mijn grote schrik ben ik de grens van 100 kg ruimschoots gepasseerd. Voor een jonge vrouw van 37 is dat bij een lengte van 1,74 meter natuurlijk verre van gezond. In alle hectiek van een gezin met 3 kinderen, werk en een sociaal leven blijkt het bereiken en vasthouden van een gezond gewicht blijkbaar een bal te veel in de lucht… Dat wordt dus meer bewegen en minder eten. Easy peasy toch?

  Oktober 2016: helaas; niets is minder waar. Na een jaar lang samen met een vriendin 2 of 3 keer per week naar de sportschool en een soort van gezond voedingspatroon is het bedroevende resultaat +2 kg. Dit is dus duidelijk niet mijn weg, maar wat dan wel? Hoe meer ik probeerde op mijn voeding te letten en niet te snoepen, hoe meer ik van de verkeerde dingen at en dus aankwam.

  Zal ik dan toch Cambridge Weight Plan doen? Na 2 weken wikken en wegen (vooral wegen) is de knoop doorgehakt en heb ik een afspraak gemaakt bij Balance4ever van Fonny Freek. Ik kon gelukkig al snel terecht voor het intakegesprek en de dag erna ben ik direct begonnen met een startgewicht van maar liefst 109 kg. Mijn einddoel was, en is nog steeds, 70 kg.

  Het gaf rust. Het enige waar ik ’s morgens over hoefde na te denken was: chocolade- of vanilleshake? Mijn favoriete smaken. De eerste weken vlogen voorbij en de kilo’s eraf. Ik had energie voor 10, kon gewoon lekker sporten en met mijn gezin bezig zijn. Boodschappen doen, koken, bakken: het deed me helemaal niets. Ik had een doel voor ogen en daar ging ik voor.

  Toen kwamen de feestdagen. Voor mij geen overheerlijke Droste chocoladeletter in de zak van Sinterklaas, maar wel heerlijke smaakjes losse thee. Met kerst had ik het zó gepland, dat ik mijn eetweek had, dus heb ik met het hele gezin gesmuld van ossenhaas (CWP-proof kerstrecept) en ook kunnen meedoen met de gourmet. Tel daarbij op dat ik inmiddels halverwege mijn einddoel was én ik kon feestjurkjes gaan shoppen in 2 tot 3 kledingmaten kleiner dan de kerst daarvoor. Niks zieligs aan dus!

  Na de feestdagen was het even lastig om het ritme weer op te pakken, maar gelukkig is daar elke week Fonny die je dan weer ‘even’ op het rechte pad zet. Inmiddels denk ik al aan de toekomst. Welk eetpatroon past straks bij mij? Want dat zal ik moeten gaan aanpassen. Afvallen met Cambridge Weight Plan is heel fijn, maar mijn nieuwe gewicht ook vasthouden is de volgende uitdaging. Ik ben enthousiast begonnen met het opzoeken en uitproberen van recepten.

  Ik ben inmiddels nog zo’n 6 kg verwijderd van mijn einddoel, de beruchte laatste loodjes, maar ik ben nu al zó blij met het behaalde resultaat. Mijn kleding is inmiddels 5 kledingmaten kleiner en ik mag mijn hele garderobe dus gaan vervangen…
  – Jetty

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply