Rate this post
 • Weg met die ontsierende strepen!
  Rate this post

  Ze kunnen op je buik, je borsten of je dijen zitten: zwangerschapstriemen of striae. En ze maken je lichaam er bepaald niet mooier op. Zelfs al smeerde je negen maanden lang trouw elke dag je buik in om deze lelijke strepen te voorkomen, ineens waren ze er: paarsrode lijntjes die na verloop van tijd veranderen in witte littekens.

  Striae worden ook wel zwangerschapstriemen genoemd, maar toch komen ze niet alleen bij zwangere vrouwen voor. Pubers die een groeispurt doormaken, kunnen er ook mee te maken krijgen, evenals mannen die in korte tijd in gewicht toenemen of intensief krachtsport beoefenen. De striae ontstaan wanneer de huid een snelle groei doormaakt. Je huid is behoorlijk elastisch is en kan de groei van je lichaam doorgaans wel bijhouden, maar het onderhuids bindweefsel heeft daar meer moeite mee. Het bevat wel stevige, elastische vezels die rekbaar zijn, maar wanneer hier te hard aan getrokken wordt, scheuren deze vezels. Dit proces voel je niet, maar je ziet het des te beter. Ineens zit je buik, of een ander lichaamsdeel, vol ontsierende paarsrode strepen. Waarom de één hier wel mee te maken krijgt en de ander niet, is nog niet precies bekend, maar factoren als hormonen, aanleg en huidtype lijken hier een rol bij te spelen.

  Microneedling
  Helaas kun je striae niet voorkomen. Het smeren van crèmes houdt je huid wel soepel, maar helpt niet tegen de striemen zelf. Wel bestaat er een behandeling die de ontsierende littekens kan laten vervagen en verfijnen: microneedling met behulp van de Dermaroller. De ­Dermaroller is een cilindervormige roller vol kleine micronaaldjes. Deze maken miniscule gaatjes in je huid, ­zonder deze te beschadiging. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor serums en crèmes beter worden opgenomen. Daarnaast wordt de huid aangezet om collageen aan te maken wat zorgt voor stevigheid van de huid. Doordat je opperhuid intact wordt gelaten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een laserbehandeling of een peeling, heb je geen langdurige herstelperiode nodig. ­Gemiddeld heb je vier tot zes behandelingen nodig voor een optimaal resultaat en mag jouw huid weer gezien worden!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply