Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Weg met vermoeiende gedachten!

  Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren. In jouw lichaam voel je vaak weerstand, twijfel, onrust, verlangen en slaperigheid als je negatieve gedachten hebt en zeker als jij je hiermee identificeert. Als je te horen hebt gekregen dat je ziek bent, kunnen de negatieve gedachten toenemen en kun jij je steeds slechter gaan voelen. Het is belangrijk dat je goed met jouw gedachten leert omgaan!

  Bij mindfulness meditatie worden deze gedachten bewust gemaakt. Je leert het leven van dag tot dag te bekijken. Dit heeft stressreductie tot gevolg en kan een burn-out voorkomen of bijzonder effectief zijn bij het behandelen hiervan. Je zelfvertrouwen neemt toe, je angsten en on­zekerheden nemen af, je hebt minder malende gedachten en meer empathie. En mindfulness meditatie is zeer waardevol in tijden van ziekte: je kunt gemakkelijkerloslaten en accepteren.

  Mindfulness meditatie
  Bij mindfulness meditatie gaat het om het aanwezig zijn in het nu zonder oordeel. Bij deze vorm van meditatie word jij je bewust van waar je aandacht aan geeft en of dat ook wenselijk is. Ben je steeds bezig met wat er niet goed gaat? Dat kan ook anders! Een mens heeft gemiddeld maar liefst 60.000 gedachten per dag. 90% van deze gedachten herhaalt zich iedere dag opnieuw. Daar zit veel (zelf)oordeel bij. Het is belangrijk voor je welzijn dat je leert inzien dat je gedachten hebt en ze niet bent, zodat jij je daar niet mee hoeft te identificeren.

  De waarheid over mindfulness meditatie
  In tegenstelling tot wat soms gedacht wordt, is mind­fulness meditatie niet zweverig. Recent wetenschappelijk inzicht en neuro-wetenschappelijke onderzoeken door internationale en nationale universiteiten onderbouwen dit. Dit proces is terug te vinden in de veranderingen in onze hersenen en centraal zenuwstelsel, waardoor energie en vitaliteit worden verhoogd, het immuunsysteem wordt versterkt en de bloeddruk, hartslag, spierspanning en pijn kunnen verlagen. Ga dus bewust jouw systeem in een ruststand zetten!

  Rustgevende cursussen
  Bij Lanselos kun je, naast coaching en massage, terecht voor deze mindfulness meditatie. Tevfika Los runt dit bedrijf samen met haar partner Jeffrey Lans. Jeffrey verzorgt de massages, Tevfika de mindfulness meditatie. Verschillende soorten meditatietechnieken, mindfulness, emotionele intelligentie, de hersenen en ademhalings­technieken zijn onderdelen die tijdens de mindfulness meditatie-cursus worden behandeld. Theorie, wetenschappelijke kennis en oefeningen worden afwisselend gegeven. Zo leer je onder andere je hart te openen, om je te concentreren, aanwezig te zijn in het hier en nu en je te focussen op je lichaam en ademhaling.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply