Rate this post
 • Weinig energie?
  Rate this post

  De koude maanden van het jaar. Veel werk en weinig ontspanning. Het kan leiden tot stress en chronische vermoeidheid. Hoe kan het dat zo weinig mensen tegenwoordig de balans weten te houden tussen werk en vrije tijd, tussen wat energie kost en wat energie oplevert?

  Deels is dat mijns inziens een maatschappelijk probleem, maar veel ligt ook op het persoonlijke vlak. Want wat maakt eigenlijk dat je zoveel werkt? Dat je zo moeilijk niks kunt doen? Dat je niet meer kunt ontspannen?
  Haptotherapie zet je stil bij deze vragen, maar ook bij vragen als: waar krijg ik op mijn sterfbed spijt van? Doe ik wel echt wat ik wil? En zo nee, waarom dan niet? Wat zijn mijn grenzen? Hoe voel ik die eigenlijk? En wat maakt dat ik daar zo moeilijk gehoor aan kan geven? Waar word ik echt blij van? Wat geeft me energie? En wat maakt dat ik juist dát zo weinig doe?
  Haptotherapie daagt je uit serieus hiernaar te kijken. Maar je kunt er ook ervaren wat het met je doet als je wél gehoor geeft aan je behoeftes van het moment. Hoe anders dat kan voelen! Hoe anders je dan de deur uit loopt na afloop van een sessie.
  Als je leert jezelf serieus te nemen, zul je ervaren dat je veel meer dingen ontspannen kunt doen en je steeds minder dingen als belasting zult ervaren. Dan ben je niet meer moe, dan heb je zin in het leven!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Fenna op mei 1, 2015, 2:38 pm

  Kan voor nu denk ik ook nog steeds effectief werken ondanks het langer licht is!

  Beantwoorden →