Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wel eens aan hypnose gedacht?
  Rate this post

  Wanneer je een bepaalde klacht hebt, kun je natuurlijk naar je huisarts gaan, en dat is ook goed. Maar wanneer die je niet van je klacht kan afhelpen, wat kun je dan doen? Heb je wel eens aan hypnose gedacht om van je klacht af te komen? Hypnotherapie is een mooie, subtiele manier om klachten positief te veranderen. Hypnose is breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij het stoppen met roken, afvallen, pijnbeheersing, slaapproblemen, stress en overgangsklachten.

  Tijdens hypnotherapie breng ik je door middel van voornamelijk zinnen en woorden in trance. Een hypnotische trance is een toestand van diepe ontspanning en veranderd bewustzijn, waarin je contact kunt maken met jouw onderbewustzijn. Hierdoor krijg je inzicht in jouw probleem en maak je contact met jouw eigen hulpbronnen. Achteraf weet je altijd wat er tijdens de hypnosetherapie gebeurd is. Een hypnotische trance kan vergeleken worden met dagdromen.
  Bij hypnotherapie wordt hypnose gebruikt als hulp­middel tegen psychische en lichamelijke klachten en ook voor bijvoorbeeld (sport)prestatieverbetering.
  De gedachte achter hypnotherapie is dat je onder hypnose gemakkelijker contact kunt maken met het onderbewustzijn dan in het dagelijks leven mogelijk is, omdat het rationele bewustzijn dat blokkeert. De therapeutische technieken die ik bij jou toepas en jouw zelfwerkzaamheid, zullen maken dat er verandering in jouw leven mogelijk is.

  Regressietherapie
  ‘Regressie’ betekent ‘teruggaan naar een vroeger stadium’ en wordt in therapie bedoeld als het herbeleven van ervaringen in het verleden, die de oorzaak zijn van je huidige probleem. Het uitgangspunt van regressietherapie is dat veel geestelijke en lichamelijke klachten te maken hebben met onverwerkte ervaringen in het leven. Dit kunnen ervaringen zijn voor of tijdens de geboorte, in de (vroege) jeugd of in de volwassenheid. Het doel van regressietherapie is om deze onbewuste herinneringen weer bewust te maken, zodat de daaraan gekoppelde gevoelens verwerkt kunnen worden. Vaak zijn aan de onverwerkte ervaringen belemmerende overtuigingen gekoppeld, die in therapie bewust worden gemaakt en veranderd. Als je gaat begrijpen hoe ze zijn ontstaan en vastgehouden, kun je die loslaten en betere (positievere) overtuigingen daarvoor in de plaats zetten. Want overtuigingen in onszelf zijn sterk. Ze kunnen ons tegenwerken of helpen.

  Over mij
  Ik vind het fijn om jou inzicht te geven en bewust te maken van je eigen kunnen. De hypnotherapeutische technieken die ik geleerd heb, zijn krachtig om je te begeleiden en op weg te helpen jouw doelen te bereiken. Ik heb gemerkt dat mensen goed weten wat ze ‘niet willen’, en daarom is het voor mij een mooie uitdaging om met jou het antwoord op de vraag ‘Wat wil je?’ te bereiken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply