Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wel eens aan hypnose gedacht?
  Rate this post

  Wanneer je een bepaalde klacht hebt, kun je natuurlijk naar je huisarts gaan, en dat is ook goed. Maar wanneer je niet van je klacht afkomt, wat kun je dan doen? Heb je wel eens aan hypnotherapie gedacht om van je klacht af te komen?

  Hypnotherapie is een mooie, subtiele manier om klachten positief te veranderen met behulp van hypnose. Hypnose is breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij het verbeteren van je zelfvertrouwen, stoppen met roken, afvallen zonder dieet, pijnreductie, oplossen onverklaarbare lichamelijke klachten, slaapproblemen, stress, angst, verbeteren van relaties, als je veel in je hoofd zit en overgangsklachten. Ook is het verbeteren van prestaties mogelijk.

  Hypnotherapie is een combinatie van aandacht, beïnvloeding en het werken met je onderbewustzijn, wat heel veel mogelijkheden biedt. De kracht van het brein wordt vaak onderschat, en dat is jammer, want iedereen heeft de oplossing voor zijn probleem al in zich. Wat en hoe we denken, wat we voelen en wat we doen, wordt voor het grootste deel door ons onderbewuste bepaald. Het bewuste heeft daar veel minder invloed op dan we zouden verwachten. De verhouding is net als bij een ijsberg die in de zee drijft. Het deel dat onder water zit, is het onderbewuste, en dat wat boven water uitsteekt, is het bewuste deel. Als we ergens mee zitten en daar verandering in willen aanbrengen, dan gaat dat veel gemakkelijker en sneller via ons onderbewuste dan via ons bewuste. Met behulp van hypnose is snel contact te maken met het onderbewuste, en hierdoor is hypnotherapie een zeer snelle en effectieve therapie.

  Niet eng
  Over hypnose zijn nog veel misverstanden. Bijvoorbeeld dat het eng is, maar niets is minder waar. Sterker nog: we zijn allemaal dagelijks in een bepaalde staat van hypnose. Je bent bijvoorbeeld onder hypnose wanneer je aan het autorijden bent, waarbij je je een deel van de afgelegde rit niet meer kunt herinneren. Of wanneer je helemaal opgaat in een boek of film, zodat je de buitenwereld even vergeet. Deze staat van een ander bewustzijn kan ingezet worden bij de aanpak van klachten.
  In hypnose heb je een bepaalde alertheid, waardoor je na een sessie nog weet wat er gebeurd is. Je verliest niet de controle over jezelf en krijgt meer controle over je probleem. Voor veel klachten zijn één of twee sessies al voldoende; voor sommige zijn er meer sessies nodig.

  Over mij
  Al tien jaar ben ik een erkende hypnotherapeut en daardoor is het mogelijk dat de therapie door je zorgverzekeraar vergoed wordt. Ik heb opleidingen gevolgd bij de beste opleidingsinstituten van Nederland, zoals de Academie Hypnos te Bussum en Hypnose instituut Nederland te Wormerveer.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply