Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wel eens aan hypnose gedacht
  Rate this post

  Hypno-/ regressietherapie is geschikt voor mensen met uiteenlopende klachten, ­zoals angsten, trauma’s, fobieën, burn-out, slaapproblemen, onzekerheid, blokkades en het niet lekker in je vel zitten.

  Hypno-/ regressietherapie is een inzichtgevende therapie die je helpt je huidige gedrags­patroon, dat jou belemmert in je dagelijks ­leven, te doorbreken. Er geldt echter wel bij dat je hier zelf aan wilt werken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van trance / hypnose en regressie. Na de intake, waarin bepaald wordt welke ervaring uit het verleden het probleem vormt, volgt in samenspraak met de cliënt de trance (hypnose). Dit is een ontspannen toestand die wordt verkregen door trance-inducties te gebruiken (waaronder rustgevende teksten).
  In deze ontspannen toestand, waarin je precies weet wat er om je heen gebeurt en precies weet wat je zegt, kom je gemakkelijker naar de kern van het probleem in het onderbewustzijn. ‘Regressie’ is het teruggaan naar je herinneringen in dit leven.
  In het onderbewustzijn zijn onverwerkte ­ervaringen opgeslagen die de oorzaak zijn van klachten in het hier en nu. Wanneer deze ­ervaringen herbeleefd worden, kunnen ze ­alsnog worden verwerkt. Emoties en opgehoopte spanningen in het lichaam worden daarbij losgelaten.
  Ook wordt er in de sessie gebruik gemaakt van affirmaties, positieve kracht-/ wensgedachten die in het onderbewustzijn worden verankerd, wat je zal helpen na de sessie om je krachtiger en positiever te voelen.
  Soms is één sessie voldoende, maar meestal zijn er 2 of 3 of maximaal 4 sessies nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply